romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
janusz94
Rezonator

Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: romet Chart 210 elektronik by STQC
Sory Jurek ale Ty na prawde w wielu przypadkach robisz z igły widły. Nie uważam się za najmądrzejszego ale też nie rozumie dlaczego w twojej opini profil z nierdzewki jest do bani na wahacz skoro seryjnie inżynierowie zastosowali kawał najzwyklejszej rurki o ściance 1mm no może 1,5.
A przeciętnie taki profil ma grubszą ścianke i może się myle ale wydaje mi się że profil o przekroju powiedzmy 40x20x2mm jednak lepiej będzie przenosił obciążenia niż rurka fi.30 czy ile tam jest.
To że powiedziałem że nierdzewa jest fajnym materiałem na taki wahacz to od razu ma niby oznaczać weź pierwsze z brzega co leży i będzie dobre?
Znam człowiek który wykonuje różnorakie maszyny do rzeźni/masarni, wszystko przenosi spore siły i wszystko jest wykonane tylko i wyłącznie z nierdzewki. Nie widzę więc powodu dla którego nierdzewka nie nadawałaby się do zbudowania takiego wahacza.
A przeprowadzanie całego procesu technologicznego mającego na celu zbudowanie takiego wahacza mija się z celem. Nie uważasz podobnie? No chyba że ktoś ma kasy jak lodu i na zbudowanie wahacza wartego przykładowo 100zł wyda kilka razy tyle żeby uzyskać to samo.
Zastosowany przekrój materiału też chyba znacznie wpływa na wytrzymałość wyrobu.
Reasumując róbta co chceta 
Nie mówie że twoja praca/dokonania to chłam, to powiedziałeś Ty sam 
Życzę udanej obrony pracy. Czekam na wieści.
Dziekuje do usłyszenia
|
|
31-01-2015 16:08:34 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: romet Chart 210 elektronik by STQC - janusz94 - 31-01-2015 16:08:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|