Ocena wątku:
- 3 głosów - 4.67 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wszystkie rowery Dawdzia
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,634
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Wszystkie rowery Dawdzia
Tak więc dzisiaj... A zresztą. Co się będę rozpisywał. Powinno wam wystarczyć tyle: Wtorek jest
21. Romet Super Sport
Myślałem, że to będzie kolejny zwykły wtorek, ale zaczął się dziwnie (początek dnia we wtorek wypada ok. 14:10). Bus wiozący mnie do domu przyjechał 10 minut wcześniej. Jeden złom - wózek ręczny towarowy na kołach 12": 10zł. Następny - widełki od Wigry: 1,20zł. Kolejny - Romet Super Sport: bezcenne  (20zł).
Wygrzebałem go ze sterty złomu spod całkiem sporego talerza do tv z satelitków. Zastanawia mnie ten kolor. Szczególnie to, że jest na przednim hamulcu, ale też pod naklejką. Rok jest mi nieznany, bo jest dziwny numer ramy. W dodatku ma jakieś niskie opony - taki to rower szalony. I jeszcze jest zielony...
Zdjęcia na szybko:
Naklejka:
Lampka i dynamo z tyłu:
Przerzutka favorit:
"Góra" przednich widełek:
Wkręcane miski?!
Miejsce na tabliczkę?!
Ale manetka Rometu:
Numer jest naprawdę dziwny. Na początku wykombinowałem, że rower jest z 1973r., ale 1 okazało się 4. Zresztą i tak nie pasowała mi do niego naklejka. Numer był na główce. Może jest na niemieckiej ramie jak Turing Luxus?
A oto i on:
Nr. M3004873
Montować błotnik z przodu czy raczej zdjąć ten z tyłu? Bagażnik na pewno zniknie, bo jest przecięty przy mocowaniu przy kołach. Da się gdzieś dostać taką naklejkę? Na allegro była w lutym za 3zł i taka cena by mi odpowiadała  Wziąłbym ze dwie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2014 20:02:30 przez Dawdzio.)
|
|
04-11-2014 19:55:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wszystkie rowery Dawdzia - Dawdzio - 04-11-2014 19:55:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|