Romet Kadet M780 1984r
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik

Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Romet Kadet M780 1984r
Mały wielki up.
Po wyczyszczeniu gaźnika dostał kopa na chwilę, ale jednak syf w baku dalej rządził. Upchałem jakoś filtr paliwa między kranikiem, a gaźnikiem, bak wyczyściłem na tyle, na ile dałem radę, gaźnik też podczyściłem, jeden temat rozwiązany. No ale dalej gasł po rozgrzaniu... Podmieniłem kondensator na pewniaka ze 125p - bez poprawy. Kupiłem nową cewkę WN - nareszcie spokój. Swoją drogą współczesna cewka parametry elektryczne ma odczuwalnie gorsze od oryginału - na oryginalnej zapłony tak nie wypadały, silnik lepiej zbierał się dzięki lepszej iskry. Po potraktowaniu rdzenia kątówką w celu dopasowania do magneta, spiłowaniu nadlewek pilnikiem i pomalowaniu modyfikowanego rdzenia szprajem można było myśleć o jeżdżeniu...
Łańcuch miałem spięty na drut od migomatu - nie było zabezpieczenia spinki. Kupiłem nową i zonk - współczesne łańcuchy i spinki są cieńsze o jakiś milimetr. Na wszystkim teraz dziadują, masakra...
Wczoraj powalczyłem z wahaczem - im cieplej, bym bardziej skrzypiał. Napchałem smaru, zmieniłem śrubę, ale i tak jest problem z ustawieniem wahacza w jednej linii ze środkiem ramy - przesuwa się w lewo. Przy następnym podejściu rozwiercę tuleję na fi12mm, do tego śruba z gwintem w końcowej części, powinno być ok.
Z racji tej, że lusterko jest, hamulce piękne, silnik śmiga, dostał ładną białą tablicę, pojeździ sobie po dziurach innych niż tylko te wokół domu...
A i jeszcze zszyli mi skajkę siedzenia, teraz jakoś nieco lepiej to wygląda. Poza tym dążę do stanu 'patyna 6+'  .
Nowe fotki z Ogarem 200, nie chciało mi się złomka przestawiać. - http://bikepics.com/members/irzyk/84kadetm780/
|
|
19-06-2014 14:22:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Kadet M780 1984r - jurek_j - 19-06-2014 14:22:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|