Witam! Chodzi mi o kupno motoroweru ;D
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik

Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Witam! Chodzi mi o kupno motoroweru ;D
(17-05-2014 21:23:53)Bartek napisał(a): Ale Ogar nie ma tak rozbudowanej instalacji jak chart .. i zawieszenie to prawie nie amortyzuje wstrząsów (chodzi mi o przednie )
A odkąd to przednie zawieszenie rometowskie ma amortyzować wstrząsy?
(17-05-2014 20:12:02)Marwerick napisał(a): jak ja czytam te głupoty o silniku jawa 223 to aż się dziwie mojemu ogarkowi, bo jak takie coś widzę to wydaje mi się że mój jest z innego świata ,jakoś normalnie jeździ i zapala na zimno i na gorąco nie ma żadnych anormalnych wydarzeń nie miałem i kiedy, tylko che nim gdzieś pojechać to odpalam i jadę i jak dla mnie to jak chcesz tanio i dobrze to kupuj ,ogara 200/jawę 50 mustang i w sumie to jest pół-prawda z tymi słabymi hamulcami akurat jak się sprawdza i na czas reguluje i konserwuje to hamulce dają radę,a z chartem to tak ładnie wygląda jest polski ale coś kupić to jest problem
Z tymi hamulcami to nie jest półprawda, porównaj sobie hamulce w ogarze i choćby w simsonie(o żadnych tam tarczach już nie mówię). A poza tym należy pamiętać, że te hamulce były obliczone na wyhamowanie obciążonego kierowcą i 10 kg bagażu komara z prędkości 40km/h, hamując ogarem z pasażerem z prędkości 60km/h nie jest już za ciekawie.
Cytat: ,no i nie zapominaj że jest jeszcze jeden dobry motorower z naszej zachodniej granicy (simson).
I należy dodać, że w cenie sporo większej niż cokolwiek z silnikiem jawa 223, aczkolwiek należy pamiętać, że to najlepszy motorower wyprodukowany na wschód od berlina.
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
17-05-2014 21:41:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Witam! Chodzi mi o kupno motoroweru ;D - krzysiu1505 - 17-05-2014 21:41:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|