Czerwone Ferrari (T25)
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Czerwone Ferrari (T25)
Dzisiaj parę rzeczy poprawionych i wymienionych oraz konkretne mycie. 
Najpierw wymiana kilku żarówek (kierunki i stop/postojówki), później wymiana wycieraczki na używaną od Poloneza (ładnie zbiera i po całości, a nie jak stara, zbierała 4cm), no i konkretniejsze mycie. Szyby przemyte jak trzeba (chodź pozostały jakieś plamki które nawet zdrapać się nie chcą) i jeszcze olej który nie dał się jednak zmyć wodą z mojej pompy, i muszę albo karczera skołować, albo szmatka i do dzieła. 
No i jeszcze rozbierany po raz chyba już 10-ty zawór zwrotny, nie dość że był kupiony nowy za 38zł, to jeszcze nie trzyma po ok. pół roku, może nawet i pół roku nie ma. Zmieniłem w nim sprężynę na mocniejszą, podcięta jest też guma (nie wiem co za geniusz sprzedaje zaworek zwrotny do paliwa, z gumą w środku), i jeszcze wężyk od niego trochę po sztuchowałem nowym.
Chciałem odkręcić jeszcze kumin, ale śrubki przegrzane i z korozją, że po urwaniu pierwszej, reszty nawet nie ruszałem. A no i kable od klaksonu podłączyłem, i tak samo od tylnej lampy oświetleniowej.
Dziś znalezione wady, to wkurzające do potęgi drzwi, które się telepią na danych obrotach i tłuką. (nowa guma załatwi sprawę)
Ale cieszy mnie to, że na razie nic w sumie nie wydałem, a już bardzo dużo rzeczy udało się poprawić i sprawić, że jest Ferrari bardziej funkcjonalne.
Miałem jutro brać się za hamulec (bo ziemniaki posadzone), ale w końcu zaczynam od jutra pracę (w sumie tylko próba, którą pewnie uda mi się że tak powiem "zdać") tak że pracę albo przełożę na sobotę, albo na inne wolne dni.
I mam pytanie do tych co mają Ruskie. Idzie wężyk od wtrysków do baku, i przy baku jest rozdzielacz na 3 części, jedno do baku przykręcone, drugim idzie ten wężyk od wtrysków i trzeci mam założony wężyk i na końcu zaklepany. Dokąd on powinien iść?? Bo chciał bym całość zrobić tak jak powinna być. A nie tak jak mój tata na kombinował, że teraz działać nie chce.
China is POWER!!!
|
|
28-04-2014 21:51:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czerwone Ferrari (T25) - Boszu - 28-04-2014 21:51:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|