Mój Romet Kadet 780
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Mój Romet Kadet 780
Dzisiaj znalazłem nieco czasu na Rometa  Silnik wmontowałem (co prawda prowizorycznie, bo koła są w "regeneracji" - centrują się  ) Więc zamontowałem sam silnik do gołej ramy bez kół, z siedzonkiem i kierownicą  Po wlaniu świeżego paliwka silnik odpalił za 3 razem (tak, ten który składałem na potrzeby poradnika i który jest dostępny pod tym adresem:
https://www.youtube.com/watch?v=bPRyxZCvPiA) Niestety, mieszanki nie przygotowałem w kanistrze i "chlupnęło" mi się nieco za dużo oleju do baku  Jaki był tego efekt - łatwo się domyślić  Nagar na świecy i zasłona dymna, taka, że siekierę można było wieszać  Filmik z odpalenia będzie, pokażę jak się ładnie wkręca na obroty, a wkręca się jak szalony  obroty wyregulowane, w zasadzie wystarczała tylko lekka regulacja linki  Jak się poszczęści i koła trafią do mnie do soboty, będzie (oprócz filmiku z odpalania) film z jazdy i jazdy po lesie ew. torze krosowym  - tak więc trzy filmy być może się pojawią do końca tygodnia  A i bym zapomniał, na razie przygotowałem do malowania tylny błotnik - jakim kolorem, w jaki sposób będzie pomalowany mój Romet - tego Wam na razie nie zdradzę, bo projekt jest, ale jest to ścisła tajemnica

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2014 23:03:09 przez Damian4570.)
|
|
22-04-2014 23:02:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój Romet Kadet 780 - Damian4570 - 22-04-2014 23:02:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|