Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Wznawiam prace nad chartem
Od początku zrobiłem nim 1083 kilometry ale próg na cylindrze daje o sobie znać. Coraz więcej pali więc przestałem nim już jeździć i teraz musze ugadac z bratem żeby zawiózł mi ten cylinder do zakładu na szlif. Co prawda mam jeszcze dwa nigdy nie tknięte cylindry produkcji ZMD ale jakoś szkoda mi je już zakładac kiedy jeszcze ten po szlifie długo pociągnie.
Dziś dotarła mała paczka, a mianowicie multimetr, mostek prostowniczy KBU 6M i trochę rurek termokurczliwych

W ciągu najbliższych dni powinien do mnie dotrzeć regulator napięcia wykonany przez użytkownika tego forum STQC
Warto chyba odnotować, że po kilku miesiącach poszukiwań udało mi się znaleźć przedni błotnik do charta w stanie dużo lepszym niż mój. Sprzedawca obiecał mi go wysłać dziś lub jutro, więc mam nadzieje że transakcja dojdzie do skutku.
Moje plany na najbliższe dni to postarać się o szlif cylindra i uporządkować elektrykę w charcie. Chcę wszystko zrobić na kostki, żeby wszystko było modularne, ponieważ być może jeszcze w tym roku chart zostanie rozebrany i oddany do pomalowania.
|
|
07-04-2014 15:40:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 07-04-2014 15:40:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|