Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pseudo Turbinka / Zawirowywacz
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Pseudo Turbinka / Zawirowywacz
(26-03-2014 18:01:40)kondzio310 napisał(a): (25-03-2014 23:33:52)Boszu napisał(a): owaniem głowicy to 55-60km/h (zależne czy pod wiatr, czy z wiatrem) 
Tak jakoś dla mnie nie przemawiający argument, w przypadku gdy moje 223 bez zawirowywacza osiąga 60 km/h z palcem w nosie, a gdy nie wieje, to i 70 km.h nie jest mi obce ,.
Według mnie to ten efekt jest niezauważalny.
W 223 jest troszkę inaczej. Przynajmniej tak z mojego punktu widzenia.  Bo w silnik komarka powyżej 60km/h jadąc z dużej góry wbijałem luz, bo silnik nie wchodził już na wyższe obroty. A w 223 jechałem nie cały metr za tirem, i tunel aerodynamiczny wciągał mnie na tyle, że ledwo dodawałem gazu, a przyśpieszałem. Mimo iż było pewnie ponad 70km/h.
(26-03-2014 18:58:55)Błażej napisał(a): I dziwicie się, że ludziom, którzy dawniej siedzieli na forum całymi wieczorami, już się nie chce tego robić ?
I nie, nie chodzi mi tutaj o Bosza...
zresztą kto mądry zrozumie o co mi chodzi
Nie jestem pewien, ale chyba wiem o co ci chodzi... I jeżeli dobrze to rozumiem, to Taśma chyba tego nie z kumał.
I co do forum, to jak dla mnie robi się nudne, bo ile można się jarać jednym i tym samym?? Mówię tutaj o xxx kolejnej renowacji tego samego modelu pojazdu. Bo pytania odnośnie napraw zawsze będą, mimo iż już takie pytania były.
Brakuje mi tematów w których opowiada się o swoich ciekawych przeżyciach, wycieczkach i przygodach związanych z Rometami. No i tematów gdzie ktoś robi poczciwe i z głową modyfikacje!
Chodź, czego tu się spodziewać... Skoro większość albo nie potrafi (ze względu małego doświadczenia i braku odpowiednich narzędzi), boi się że zostanie z hejtowany przez taką "Taśmę" lub siedzi przed PC i forum więcej czasu, niż spędza go przy swoim Romecie...
China is POWER!!!
|
|
26-03-2014 23:19:07 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Boszu za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Boszu za ten post.
Błażej (03-27-2014), emil200 (03-27-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pseudo Turbinka / Zawirowywacz - Boszu - 26-03-2014 23:19:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|