Romet chart / silnik jawa 50
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik

Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet chart / silnik jawa 50
(30-01-2014 16:23:19)FreeKO napisał(a): aha :/ a jaki polecacie(nie chce otwierac tematu)?
Tzn.wiem ze simson,ale...nie stac mnie na niego,a podobno ogary szybko sie sypia:/
Patrze na tablicy cos,ale nic nie znajduje 
Mowie jestem poczatkujacy wiec praktycznie wiem 5% o motorowerach:/,a chcialbym troszke "poszalec" z kolega
Cos do 1 tys.
Ja powiem tyle: ogary się sypią, jak się o nie nie dba. Może nigdy ogar nie będzie tak niezawodny jak chart czy simson, ale da się jeździć. Awarie które się zdarzają, to są zwykle małe pierdółki do usunięcia w 15 minut. Jedyne co w ogarach jest tragiczne(jeśli chodzi o ogara 200) to gaźnik. Gaźnik Jikov od silnika Jawa 223 ciężko wyregulować, ma tendencję do cieknięcia, oraz dużo pali. Ale jak się go zrobi raz a porządnie to trochę można jeździć. Jeśli chodzi o wygodę, to tu po ogarze nie należy się cudów spodziewać. Chart i simsony są dużo wygodniejsze i mają więcej udogodnień, jak na przykład kierunkowskazy czy podświetlenie prędkościomierza. Jeśli przeszkadzają ci te wady ogara, to dozbieraj jeszcze jakieś 500zł i szukaj charta lub simsona S51(najlepiej z zapłonem elektronicznym
|
|
30-01-2014 17:17:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet chart / silnik jawa 50 - krzysiu1505 - 30-01-2014 17:17:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|