Moto do 1700zł.
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Moto do 1700zł.
Jak masz kupować to albo GB Street, albo Łoś. Nie kupuj żadnych WS, Bartonów, Batonów, Routerów i innych podróbek GB-ków czy Łosiów. Każdy pojazd jak Barton, Router to podróbka GB Street.
Ja sam miałem zawsze chrapkę na GB lub Łosia. Ale zawsze brak gotówki na takie sprzęty.
A co do oszczędności i spalania, ja powiem tak. Ile wlejesz, tyle każdy przepali!  I nie kupuj jedynie czegoś co zje ci z 6 litrów przy spokojnej. Czyli RS czy NSR. Ale Suzuki RG 80 mógł byś sobie kupić. Przy spokojnej 3-3,5l. A gdy ciśniesz do 5-6l. Mocy coś już ma i części też tanie. Oraz sprzęt niezawodny i ma już wygląd jakiegoś ścigacza (tyle że to ścig lat 80-tych).
A co do różnicy w spalaniu, bardzo nie odczujesz. Dopóki nie będzie palić tyle co samochód.
Ale, jeżeli chcesz naprawdę ekonomicznie, to kupuj Łosia. Parę modyfikacji, czyli wyrzucasz siedzenie pasażera, bagaźnik (fajnie wygląda wtedy) żeby obniżyć wagę, oraz parę detali można jeszcze odchudzić. I lecisz sobie raz że 50ccm ok. 70-80km/h to i jeszcze spalaniem możesz zejść poniżej 1,5l. (był gdzieś artykuł gdzie dorośli faceci zeszli takim Łosiem 50ccm poniżej 1l/100km.)
A cena niska, bo można kupić nawet za nie cały 1000zł. W tym zrobić mały remoncik, poprawić spawy, odmalować i za 1700zł masz brykę za którą każdy się oglądnie.
|
|
24-01-2014 21:55:33 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moto do 1700zł. - Boszu - 24-01-2014 21:55:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|