Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
To coś z wyświetlaczem, to jest zestaw uruchomieniowy firmy And-Tech. Ja mam go w wersji 4.3 (evb 4.3).
Wygląda to tak:
Po wyciągnięciu wyświetlacza LCD, tak:
Taka fajna płytka, do testowania różnych układów opartych na mikroprocesorach firmy Atmel. Mikroprocesor to ta duża, czarna kostka. Atmel Atmega 32A obecnie tam siedzi.
jurek_j napisał(a):Obrotomierz też modzisz do tego?
Modzę ogólnie całe zegary, czyli obrotomierz + prędkościomierz łącznie ze zliczaniem dystansu, przebiegu całkowitego. Wszystko będzie oczywiście zapisywane w pamięci (może na karcie SD, jeszcze nie wiem) + możliwość zgrania danych na kompa. Projekt jest dosyć ambitny i nie wiem kiedy dojdzie do finału, ale traktuję to jako połączenie przyjemnego z pożytecznym. Po prostu uczę się programować mikrokontrolery  Na razie projekt jest w bardzo wstępnej fazie, bo zacząłem przy tym grzebać kilka dni temu. Jeszcze nie jestem przekonany do samego mechanizmu wskazówkowego, chyba jednak zdecyduję się na silnik krokowy, serwomechanizm lub ewentualnie air-gauge.
jurek_j napisał(a):Parę pytanek miałbym w sumie śli tak, mogę pofatygować się na PW?
Oczywiście, że tak :]
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2018 20:41:47 przez BigSoft.)
|
|
19-01-2014 17:37:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft - BigSoft - 19-01-2014 17:37:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|