Leone rk 50
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik

Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Leone rk 50
(04-01-2014 19:01:40)SimiQ99_(Szymon) napisał(a): (03-01-2014 21:59:15)Macklemor napisał(a): Za tą cenę można kupić wiele polskich motorowerów nowej produkcji. Np. Ogar 900 albo Romet RR 50. Są to fajne motorowery w cenie podobnej do tego w temacie. A w dodatku można kupić do nich części i serwisować.
Czyli do leona nie ma serwisu i części??
Części są. Przecież to zwykły chiński motorower z silnikiem fmb139, do którego części jest masę i nie są drogie. A serwisu fabrycznego to raczej nie ma(z chwilą zobaczenia tego tematu na forum dowiedziałem się dopiero, że taki pojazd istnieje). Wogóle za taką cenę chińca brać się nie opłaca, nawet nowego. Jeśli motorower do codziennej jazdy kupować, to lepiej zastanowić się nad dwoma opcjami: jeśli ma być koniecznie nowy, to można by kupić najnowszy wyrób firmy romet motors, mianowicie ogar 50. Strasznie drogie to nie jest, a przynajmniej masz do tego chińca serwis fabryczny(cena 2500zł). A jeśli nie musi być nowy, to można albo poszukać czegoś z silnikiem sachsa(Hercules, KTM itp., ciężko znaleźć to jednak, ceny gdzieś do 2500, możliwe że wiecej) albo(wiem, polecą na mnie hejty) kupić jakiegoś simsona czy nawet charta do remontu i porządnie zrobić(to wyniesie jakieś 2000-3000zł). A jeśli motorower ma tylko jeździć szybko, i nie przeszkadza Ci wysokie spalanie to trzeba poszukać czegoś z silnikiem AM6(w przedziale 3000-4000zł można spokojnie znaleźć Yamahę TZR czy Aprillię RS50 w dobrym stanie).
|
|
04-01-2014 19:14:38 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|