Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Ostatnio żyję na mocno limitowanym Internecie i na razie musiałem wstrzymać prowadzenie dziennika prac nad chartem i ograniczam dodawanie zdjęć.
Odebrałem z poczty osobiście drugą paczkę. Mimo, że zapłaciłem za dostawę do domu to cholerniki nie chciały przywieść, bo "listonoszoju do malucha nie wejdzie". Tak jak sprzedawca obiecywał rama jeszcze nie wymaga malowania ale tu i ówdzie są jakies drobne odpryski. Postanowiłem, że dam sobie czas na nacieszenie się chartem i dopiero w następną zimę ją umaluję.
Tak wyglądał mój chart ze trzy dni wstecz
Pomalowałem mu podnóżek, stopkę centralną, zamontowałem silnik, który ma jeszcze plombę pod cylindrem, założyłem jakies gumy na lagi.
Dziś zdjąłem siedzenie, zbiornik paliwa i podłączyłem moduł zapłonowy cewkę wysokiego napięcia żeby sprawdzić czy jest iskra i jest! 
Następnie założyłem tłumik (chyba od Simsona, ale brat mi przyspawał łączenie na kolanko od ogara 200 bo jest lepsze) i uszczelniłem go pakułą i sylikonem wysokotemperaturowym.
Założyłem mu jeszcze łańcuch - czeskiego favorita ze starych zapasów, tylko że muszę go trochę skrócić, no i przewód paliwowy z filtrem ciut lepszym niż inne  Wiecej zdjęć z prac po świętach.
Zaznaczę, że ciągle uzupełniam braki w częściach. Wczoraj kupiłem przez Internet przednie koło, osłonę łańcucha i cały tylny błotnik. To taki świąteczny prezent dla mojego charta
Ogólnie to chciałem o coś spytać. Możecie pokazać mi jak wygląda w środku ta plastikowa obudowa w charcie gdzie jest filtr powietrza? Oraz co jest w obudowie po drugiej stronie, czyli tam gdzie jest stacyjka. Chodzi o to, że ja te schowki mam bardzo "pocudowane" i chciałbym zobaczyć jak wygląda oryginał i co gdzie jest.
|
|
23-12-2013 00:05:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 23-12-2013 00:05:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|