Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
bartek66977
Fan FSO
Liczba postów: 518
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
No więc mały refresz
Od tamtego czasu w sumie nic się nie zmieniło, ogar cały czas jeździ bezproblemowo, choć miałem od tamtego czasu 2 przygody pare razy spadł mi łańcuch i niestety porysował moją nówkę org zębatkę :/ Druga rzecz to znikła iskra pewnego dnia elegancko sobie w niedziele wyjechałem przejechałem się kawałek, wróciłem poszedłem się ubrać wychodze ten ni uja nie pali, z pychu też nie pali i słysze że go zalewa. Patrze na świecę rzeczywiście mokra, zmieniam na inną iskra dalej słaba, patrze się na zapłon a na platynkach wytarł się ta podstawa co trze o krzywkę. Poprawiłem aby dotykał do krzyki i odrazu chodzi Sprzęgło już od dawna kwalifikowało się do wymiany jednak dzien przed pogrzebem znajomogo wymieniłem tarcze (używki) no i niestety dalej to samo. Na wysokich obrotach sprzęgło się ślizga. Dzielnie się sprawuje jako typowy dupowóz. Miałem też ostatnio nie farta. Mianowicie jechałem sobie i w pewnym momencie spadł łańcuch, ok zatrzymałem się wyciagam klucze ze schowka i poprawiam. Miałem słuchawki na uszach i muza leciała. Pokrywa lewa mi odpadła bo nie dokreciłem i zgubiłem org klucz do świec, płastki wielofunkcyjny i pare innych Za dosłownie pare min wraca a tam tylko świece znalazłem. Nie wiem czy ktoś wział czy jak bo ani śladu po tym....
Jutro nastąpi prawdopodobnie zmiana tarcz sprzęgłowych, bo już nowe czekają
Co do przebiegu to w tym sezonie jest już coś ponad 6tyś km. A te bagażniki to na wyprawę póki co aż tak się nie przydały ale są bardzo przydatne przy przewozach róznych gratów Sprawdzają się i polecam bo naprawdę ułatwiają robotę. Na następny sezon, nie planuję żadnych tras, nie będzie już tak bogato, powoli ogar odchodzi w zapomnienie w dodatku mocy już dawno mi braknie, będzie niedługo nowa zabawka. A w przyszłości jeśli ogar ma zostać to będzie zrobiony na deluxa, w końcu czerwoną kanapę mam to po co ma się marnować
|
|
15-11-2013 22:17:33 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200 - bartek66977 - 15-11-2013 22:17:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|