romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart by STQC
(14-11-2013 19:28:24)stqc napisał(a): Aha i powiedział mi żeby zastosować mostek 50A zamiast tego 10A
To niech wytłumaczy jeszcze dlaczego, ponieważ mostek 10A w zupełności wystarcza dla mojej prądnicy i działa od 2 lat, a radiator po długiej jeździe jest letni. Weź pod uwagę, że u mnie są dwa mostki po 10A, czyli na jeden blok przypada jeden mostek 10A/1000V.
stqc napisał(a):i cewki nie zalewał klejem bo może w większej ilości on rozpuścić izolacje tylko do lakieru cewki zanurzyć i do wyschnięcia je dać )
Hehe, ja to wiem, ale w momencie kiedy nawijałem tą prądnicę, nie miałem lakieru do uzwojeń i kasy na niego też nie  , ale to było sporo czasu temu. Teraz nawijam z użyciem lakieru do uzwojeń. PS. Cyjanopan nie rozpuści izolacji drutu, sprawdzone
PS. Cewek nie zalewałem klejem, a tylko każdą warstwę delikatnie przesmarowałem, żeby zwoje się nie rozjechały.
Co do układu regulującego - po spisie elementów jestem na 99% pewien jak to będzie wyglądać, bo robiłem coś podobnego (tak myślę), ale czekam na konkretny schemat, bo bez tego nie mogę nic więcej napisać. :>
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2013 22:55:33 przez BigSoft.)
|
|
14-11-2013 22:46:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart by STQC - BigSoft - 14-11-2013 22:46:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|