Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Narcyz '78 by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Narcyz '78 by MichalSR50
Narcyz przeszedł cichy remoncik, postanowiłem pokazać dopiero efekt finalny. Z początku miał być pomarańczowy jak był wcześniej, ale sprej (pozornie pomarańczowy) okazał się jakimś sraczkowatym, więc zdecydowałem powrócić do oryginalnego, czarnego lakieru. I powiem, że to był strzał w dziesiątkę - teraz dopiero wyładniał i zdostojniał. Z początku uznawałem czarny za dziwny i nietypowy lakier na rower, ale teraz naprawdę się do niego przekonałem.
Oprócz malowania wyczyściłem wszystkie elementy, odświeżyłem nieco chromy oraz przednią lampę i wymieniłem kierownik na nie tknięty przez rdzę. Niestety, sztyca musiała zostać (wziąłem z Trapera i nie pasowała średnica), a straciłem nadzieję na oryginalną z Narcyza, bo bardzo mało ich zostało. Trzeba będzie ją zamalować albo zachromować, zobaczymy.
Do pełni szczęścia brakuje mi oryginalnych błotników (które akurat mam w innym rowerze), bagażnika i tylnej lampy. Kiedyś taką miał, lecz kolega mi wjechał w tył i się połamała...
No, ale oceńcie efekt remonciku. Niebawem zamówię naklejki na główkę i trójkąt, a napis "Narcyz" spróbuję jakoś zrobić z szablonu
|
|
05-10-2013 19:12:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Narcyz '78 by MichalSR50 - MichalSR50 - 05-10-2013 19:12:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|