Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Inny] Przyczepka do Rometa
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Przyczepka do Rometa
(23-09-2013 23:30:06)bartoszek5k napisał(a): (23-09-2013 09:40:11)kanilox napisał(a): Jak plastiki nie wytrzymają to mój tata powiedział że mi wytoczy z brązu takie tulejki do tych kół żeby te osie w tulejkach chodziły, wtedy to już będzie całkiem mocne.
Na pewno wytrzymają te od wózka tylko na śrubę(tą ośkę ) koniecznie załóż jakieś tulejki lub chociaż z tocz gwint albo na upartego zeszlifuj bo pod obciążeniem gwint zacznie ci ciąć i wrzynać się w plastik. Ja mam zrobiony wózek do wożenia worków z kołami od kosiarki założyłem po dwa na stronę(oczywiście jako ośki pręt) spokojnie przewożę 60l paliwa, 100kg w workach(2 worki pakuje) nawet próbowałem podnieść fiata cc (podniosłem podłożyłem pniak i spokojnie wymieniłem koło) ośki się lekko wygięły a koła od kosiarki nie ruszone
No przecież wiadomo że nie będzie gwintu tak gdzie będzie się stykać z plastikiem, wtedy bym przejechał może z kilometr z obiążeniem i już mam po plastikach. Te śruby mają tylko trochę gwintu z jednej strony, a z drugiej będzie trzeba nagwintować.
A do takich bardzo ciężkich rzeczy mam inny wózek, na kołach 18" z jakiegoś motocykla z czasów wojny, ma ramę z metalowych rur a sama skrzynia jest z grubej blachy. Mój tata 30 lat temu ciągnął go komarem.
Jutro porobię jakieś zdjęcia.
|
|
24-09-2013 00:43:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Przyczepka do Rometa - Kanilox - 24-09-2013 00:43:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|