Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
(01-09-2013 17:52:59)stqc napisał(a): no to zrób zdjęcia przekaźników i bezpieczników
A jak można wiedzieć to jaki będzie regulator ? bo to on jest prymitywny i chcesz go zmienić 
W schowku z filtrem powietrza mam bezpieczniki:
Walcowy, gąbkowy filtr powietrza (specjalnie nie jest idealnie na środku otworu, gdyż filtr jest dosyć duży i przeszkadza mu ścianka po prawej):
Schowek na akumulator i resztę:
Skrzynka na cztery przekaźniki z prymitywnymi oznaczeniami, ale wiadomo przynajmniej, który przekaźnik jest do czego
Pod stacyjką jest schowany regulator napięcia. Po lewej od akumulatora, od samej góry: moduł zapłonowy, niżej transformator, jeszcze niżej mostek prostowniczy. Pod bakiem jest jeszcze jeden taki sam przekaźnik jak w schowku na akumulator (każdy 12V/30A), który włącza klakson. Obok akumulatora znajduje się jeszcze jeden bezpiecznik (nie widać go), przez który płynie cały prąd generowany przez prądnicę
Prawdopodobnie jutro pojawi się krótki filmik przedstawiający pracę silnika 027 na nowym gaźniku BVF 16n1-11.
PS1. Przepraszam za jakość zdjęć, ale wydaje mi się, że widać, co trzeba.
PS2. Na początku kable w schowku na akumulator miałem ładnie pospinane i pochowane, ale ze względu na to, że Chart służy mi też jako tester różnych układów/modułów itp, itd, to jest jak jest
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2018 20:36:42 przez BigSoft.)
|
|
02-09-2013 23:31:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft - BigSoft - 02-09-2013 23:31:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|