Samochody wasze i waszych rodziców
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik

Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Samochody wasze i waszych rodziców
Przestańcie się gryźć jak bernardyn z kundlem.
A u mnie tak:
Mama jeździ Toyotą Verso z 2009 roku, u nas od 2010 kupiona na promocji. Silnik 2.0 D-4D, przebieg prawie 50 tys, w mieście pali ok. 5,5 a najmniej zeszliśmy 3,8 (co prawda na chwilę). Jak to Toyota, silnik, nadwozie i podwozie nie ruszone, jedynie zepsuł się silniczek uchylanej szyby. Długo ją spłacaliśmy, ma u nas dożywocie 
Zdjęcie: http://mojemoto.pl/auto:178#photo:56367ad1ae469f2a
Dupowozem moim i ojca jest Lanos z 2000 roku, silnik najmocniejszy 1.6/106km, prawie 199 tys. km przelotu. Wbrew opiniom, to świetny wóz który mechanicznie w ogólne się nie psuje. Jedynie zaczyna brać go wizualnie, lecz wcale się mu nie dziwię, bo nie ma garażu a non stop jeździ również zimą. Oczywiście posiada podtlenek LPG, jak ojciec jeździ to spali 8 litrów gazu, ze mną już koło 10  Tak czy inaczej, jazda nim jest tańsza niż Toyotą. Plany? Raczej wymiana na coś nowego, bo próg ma dużą dziurę i nie bardzo opłaca się go robić. Co jak co, będzie mi go szkoda, ale na złom postaramy się nie oddać.

A moim osobistym samochodem, którego już sam utrzymuję i tylko ja nim jeżdżę, jest oczywiście Maluch, o którym możecie poczytać w odpowiednim temacie  W skrócie: Fiat 126elx Maluch Town Standard doposażony do wersji SX, rocznik 1999, kolor 147 Rosso Ercolano, przebieg obecny 33150 km, kupiony 18 listopada 2012 przy stanie licznika 29660 km, w ubiegłym tygodniu wymieniony olej i nasmarowanie zwrotnic. Plany? Konserwacja, ogólny przegląd silnika, nowe fotele Inter Groclin i przyczepka n250. A plany ogólne to dożywocie, tylko na zloty (i od niedzieli na przejażdżki  ), nieprzekraczanie 1000 km w rok i nigdy nie robić remontu, a zachować w oryginale.
|
|
18-08-2013 14:31:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Samochody wasze i waszych rodziców - MichalSR50 - 18-08-2013 14:31:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|