CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation
|
Autor |
Wiadomość |
buyactivation
Król szosy

Liczba postów: 188
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation
chromów nie zdzierałem tylko wiertarką z końówką z papierem ściernym oszlifowałem, aż zrobił się szorstki. Szczerze mówiąc nie kombinowałem tylko malowałem go tym co miałem pod ręką  Ojciec ma firmę ślusarstwo-kowalstwo i miał podkład do metalu (zwykły już nie pamiętam jaki, ale "czerwony tlenkowy" to pomalował wszystko. Wtedy z pod orginalnej farby wyszła rdza. oczyściłem i pomalowałem znowu podkładem 2 warstwy. Rower miał być zrobiony tanio, więc jako baza kupiłem farbę na rdzę do metalu śnieżka "niebieski" za 20 zł za puszkę. Pomalowałem tym ramę - 3 cienkie warsty. Białe elementy na podkład dałem biały chlorokauczuk -3 warstwy (kupiłem go kiedyś do malowania białych pasków na oponach <3). Czarne elementy pomalowane, także farbą do metalu na rdzę śnieżka wysoki połysk  na to wszystko przyszedł najtańszy lakier bezbarwny do metalu 2 warstwy (20 zł za puszkę, która starczyła mi na całe 4 rowery, każdy po 2 warstwy) Kiedy farba się utwardziła wszystko spolerowałem pastą i złożyłem . Ogólnie ten rower to był taki spontaniczny projekt, miał być na chwile do pojeżdzenia i sprzedania ale został już na dłużej. Wg mnie ma co przesadzać z farbami, bo jakby nie było to tylko rower. Ogara 200 natomiast malowałem już akrylem i wynisło mnie to prawie 180 za farby itp. Co do spreja to jeżeli nie masz pistoletu i kompresora, jakoś ujdzie, ale nie opłaca się to. Po 2 miesiącach od malowania lakier robi mega wrażenie. Nie widać, że to farba na rdzę 
Następny projekt to Jaguar SPECIAL ! Już za około tydzień  Chyba jestem uzależniony od tego ...
!!! WIELKA WYPRZEDAZ !!!
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/EYsw/
Numer 662-296-143
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2013 01:34:40 przez buyactivation.)
|
|
27-05-2013 01:29:06 |
|
1 osoba postawiła piwo buyactivation za ten post:1 osoba postawiła piwo buyactivation za ten post.
Żak1962 (05-27-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation - buyactivation - 27-05-2013 01:29:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|