CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation
|
Autor |
Wiadomość |
lukaszek1905
Nowy

Liczba postów: 22
Imię: Lukas
Pojazd: Inny
|
RE: CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation
(27-05-2013 00:23:17)buyactivation napisał(a): Stan chromów był fatalny, praktycznie ich nie było. Wyczyściłem z rdzy, odtłuściłem, podkład, papier scierny, biały chlorokauczuk pędzlem żeby wypełnic ubytki, szlifowanie, 2 warstwy pistoletem białego chlorokauczuku bo akurat miałem na stanie i myśle, że białe dodatki pasują do reszty. Korby zjechałem dosyć mocno wiertarką z papierem ściernym. Felgi pomalowane były na czarno pędzem na szybko więc najpierw usuwanie farby chemią, potem odrdzewianie Fosolem, czyszczenie i pomalowane zwykłą farbą na rdze z połyskiem. Poza tym na wszyskie elementy poszedł bezbarwny połysk Ogólnie rower wyglądał fajnie ale pod pozornie zdrową fabryczną farbą po odtłuszczeniu i położeniu podkladu wyrosła rdza O.o i czyszczenie prawie do zera wszystkiego. 
biały bardzo fajnie pasuje do tego  ja chyba też tak zrobię z moim, bo stan chromów jest fatalny;/ ale rozumiem zdarłeś nawet ten dobry chrom? po prostu całą kierownica i korba do zera do metalu? powiedz mi dokładnie ile warstw podkładu i kiedy dokładnie i czym szlifowanie papierem i jakim? będę bardzo wdzięczny  i tak samo z ramą ile podkładu kiedy szlifowanie i czym, i ile koloru? i ile bezbarwnego? będę to robił pierwszy raz i chcę wszystko dokładnie zrobić na cacy  i jeśli możesz to jakie farby z jakich form najlepiej? słyszałem o MOTIP ? dobry jest? i czy ramę i felgi szło by pomalować sprayem czy lepiej pistoletem?
|
|
27-05-2013 01:11:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: CCCP Ukraina 1974 - powiew świeżości by buyactivation - lukaszek1905 - 27-05-2013 01:11:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|