| 

| 

Mój pierwszy Ogar 200

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Quake96 

Pyr pyr, wrum, wrum :D 

Liczba postów: 2,790 
Imię: Piotr 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

RE: Mój pierwszy Ogar 200 

Mały update   
Dzisiaj z nudów wziąłem się za drobne sprawki przy ogarze. W planach miałem wyczyszczenie go trochę, założenie chlapacza i poprawienie mocowania kanapy, które wygięło się do góry przez to, że czasem podnosiłem ogara za kanapę (mój błąd).

No więc wstępnie rozebrałem ogara:

Później podczas szukania chlapacza, w częściach do ogara znalazłem to:

Komplet ośmiu napinaczy do łańcucha    Być może kiedyś się przydadzą. Jak nie mnie to komu innemu.

Zabrałem się do "odginania" wygiętego mocowania kanapy. No i po jednym delikatnym puknięciu młoteczkiem zwyczajnie pękło    :

Przy okazji czyszczenia sprawdziłem jak ma się moja tablica rejestracyjna. Powiem wam, że jest już na granicy wytrzymałości i lada moment pęknie w pół:

Jakby ktoś był ciekaw, to numery "odświeżyłem" korektorem    Niby nic, a jednak wyraźniej je widać z daleka.

Przy okazji poszukiwań znalazła się też moja stara pompka którą znalazłem kiedyś w piwincy (została po sąsiadach którzy mieli tą piwnicę przede mną). Powiem wam, że mimo iż jest już stara i dość "styrana" to pompuje jak nóweczka. Może kiedyś ją odnowię i zawiśnie pod bakiem? :

Aaa i przy okazji, intryguje mnie lakier znajdujący się na kanapie (od spodu). Czy to jakiś oryginalny kolor? Bo wygląda całkiem przyzwoicie:

No i na koniec złożyłem ogarka z powrotem do kupy i odpaliłem go na momencik, żeby chwilkę pochodził na resztkach benzyny. Przy okazji nieznacznie zmniejszyłem obroty na gaźniku i odstawiłem Romcia na podwórku    :

No i zapomniałbym... Kolejny raz wymieniałem żarówkę -,- Tylko znowu coś źle podłączyłem bo nie świeci. Ale to zrobi się przy okazji podłączania tylnej lampy (jak się okazuje kabel od tylnej lampy mam podłączony do lampy z przodu, tylko kiedyś go uciąłem w połowie bo był nie potrzebny. Wystarczy tylko dołączyć nowy kabel w miejscu gdzie stary się kończy)

- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat! 
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy... 

"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach 
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2013 19:32:27 przez Quake96.)

|  

| 

| 04-05-2013 19:30:20 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

RE: Mój pierwszy Ogar 200 -  Quake96 - 04-05-2013 19:30:20 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|