Simson S51 by Dawid
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid
Nowy
Liczba postów: 23
Imię: Dawid
Pojazd:
|
Simson S51 by Dawid
Moim najnowszym pojazdem jest Simson s51.
Kupiłem go 16 czerwca 2011 za 2000zł. Przepłaciłem i to sporo, ponieważ zaczeły sie niezłe problemy:
-musiałem kupić nowy gaźnik ponieważ starego (16n1-11) niedało się wyregulować. Kupiłem 16n3-4
-będę musiał silnik rozebrac, żeby popychacze wymienić, ponieważ te się trzą i co 2km muszę naciągać sprzęgło.
-nie można go narazie zarejestrować, ponieważ współwłaścicielem jest 12 letni chłopiec - nie może sprzedać. Poprzedni właściciel musi załatwić to drogą sądową i muszę czekać jeszcze do 12 sierpnia na papier. Nie każdy WK robi oto zadymę, robią to według swojego "widzimisie". U mnie akurat sobie ubzdurali że nie można zarejestrować i tyle
Simson posiada:
-instalację 6v
-zapłon elektronik (wszystko DDr)
-licznik do 100, taki jak chciałem przy zakupie, bo będe do niego obrotomierz potem montować.
Tak to wyglądało po zakupie;
Potem do niego zamówiłem mnóstwo nowych części, tj. kierownica, gumy manetek, kopka, bagażnik + pasek, przednie kierunki których jeszcze nie założyłem, czarny korek regulacji sprzęgła, olej do skrzyni
Zerwałem naklejki z przednich lag.
Teraz wygląda tak:
Narazie to by było na tyle. Moje plany co do niego narazie nie mają końca
Między innymi simsona w przyszłości przemaluję na czerwono, dostanie tłumik fi32 z bulwą, obrotomierz.
Komentujcie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2011 21:17:07 przez Dawid.)
|
|
23-07-2011 21:13:59 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Simson S51 by Dawid - Dawid - 23-07-2011 21:13:59
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|