Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Naprawiłem światło
Muszę to opisać, bo przypadek dość ciekawy. Otóż po rozkręceniu lampy okazało się że drucik od krótkich świateł urwał się, ale tylko z jednej strony i jakimś cudem podczepił się do drucika od długich (który był okej). I mimo że żarówka miała dobry jeden drucik, to i tak nie świeciło żadne światło. No to ja "wytrząsnąłem" ten przyczepiony drucik, tak żeby nie zwierał się z tym od długich. Chciałem już montować żarówke, ale zrobiła "bęc!" i się zbiła -,- Tutaj macie "obrazek" jak to wyglądało:
Kumpel poratował mnie jednowłóknową żarówką (12v 21W). Myślę sobie - ciekawe czy dopasuje ją. I jak się okazuje ładnie się żarówka wpasowała, styka się zarówno z blaszką od długich jak i krótkich świateł. No to odpalam ogara, sprawdzam i co? Pięknie świeci zarówno na ustawieniu "długie" jak i "krótkie". Wiem, że skoro ma jedno włókno to i na tych i na tych tak samo świeci, ale chodzi o to, że kiedyś jak miałem dwuwłóknową, to na bodaj długich w ogóle nie świeciła (mimo że włókno było okej). Co z tego wynika? A to, że naprawiłem przy okazji długie światła i teraz jak dam dwuwłóknową to będę miał długie i krótkie a nie jak kiedyś same krótkie...
No ale najważniejsze że żarówka świeci  Jedno włókno mi wystarczy.
PS: Jakby komuś nie działało jedno ze świateł "długie-krótkie" (tak jak kiedyś mnie), to polecam dokładnie sprawdzić czy te blaszki w lampie na pewno stykają się z bolcami w żarówce. U mnie jedno nie stykało kiedyś i dlatego miałem tylko jedno światło
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
26-04-2013 15:09:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój pierwszy Ogar 200 - Quake96 - 26-04-2013 15:09:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|