Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
(16-04-2013 20:11:22)MrF4k napisał(a): szkoda tylko chromu na tłumiku 
hahahaha  Chrom tu i tak nie istnieje  Poza tym na samym tłumiku praktycznie nie ma śladów po spawach. Tylko na tej płaskiej części.
Btw. dzisiaj miałem trochę "przygód"
Zaczęło się od zmontowania wszystkiego w całość, bo i tak na razie nie bede miał tego felernego klucza. No i powiem wam, że tłumik teraz stoi sztywno, jest elegancko. Tylko nie mogę chować podnóżka pasażera  ale to szczegół, bo i tak zawsze są "otwarte".
Potem postanowiłem się przejechać (a co, w baku ze 3l zupy to trzeba to gdzieś przepalić  ), ale nic z tego  Ogar za żadne skarby nie raczył odpalić. Nawet nie mruknął. Dopchnąłem go do kumpla i u niego na podwórku zajrzałem do platynek. I tutaj jest pies pogrzebany... Bowiem platynki się ledwo rozwierały, gdyż ten "materiał" który powinien się przesuwać po tym wałku jest już troche zjechany. Kumpel zawołał ojca (ten magik od zapłonu), ten przyszedł, jakoś tam ustawił zapłon (ale troche mu się spieszyło), że iskra wróciła. Ogar teraz odpala, ale wogóle nie da się jechać, bo okropnie przerywa. Ojciec kumpla powiedział, że to już raczej nie zapłon (choć wydaje mi się że jeszcze wystarczyłoby podregulować, bo robił to troche na szybko) tylko coś z elektryką. Powiedział, że musze wymienić platynki bo nie ma (znaczy jest ale już troche zjechany) tego wspomnianego przeze mnie materiału i to może przez to. Także na dniach jak uda mi się załatwić kasę to czeka mnie kupno platynek. Mam tylko szczerą nadzieję, że po tym ogar odżyje...
Na koniec ledwie kilka fotek z dzisiejszych prac. Chciałem więcej zrobić, ale jak na złość padły baterie w aparacie
Aaa i być może jutro będę miał jakąś żarówkę do przedniej lampy za free. Zawsze to kilka zł w kieszeni.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
16-04-2013 23:44:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój pierwszy Ogar 200 - Quake96 - 16-04-2013 23:44:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|