Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Nie wiele się od ostatniego posta zmieniło...
Cały czas czekam aż tłumik wróci ze spawania (w poniedziałek po południu będzie). W międzyczasie udało mi się załatwić dwa klucze do cylindra. Z tym, że oba nie do końca pasują :/ Tzn. jeden jest na tzw. "kiju" z plastikową rączką i wymiennymi końcówkami. Ten pasuje tylko na jedną szpilkę, bo pozostałe za bardzo "wystają" i po prostu klucz nie dosięga do zakrętki. Mimo iż pasuje na tę jedną, to nawet z nią nie daje rady, gdyż zakrętki są tak mocno zapieczone :/ Drugi klucz to taka jakby wkładka z otworem na środku (do zrobienia dźwigni), chyba zrozumiecie o co mi chodzi. Ten niby pasuje na każdą szpilkę i wogóle, ale wchodzi w cylinder tak głęboko że nie mam jak wsadzić druta w ten otworek, żeby zrobić dźwignię i jakoś to odkręcić. Na szczęście ten znajomy który spawa mi tłumik, powiedział, że przerobi mi ten drugi klucz (tę wkładkę) tak, że otwór będzie bliżej i wtedy uda się odkręcić cylinder. Wszystko będzie zrobione na poniedziałek na 16, razem z tłumikiem.
No i poza tym, mam do wymiany szpilki od króćca... Stare są zjechane tak, że jedna odkręciła się razem ze śrubą, a druga ma zjechany gwint, że przy dokręcaniu zakrętka kręci się "bez końca". Dodatkowo okazało się że ta uszczelka (króciec>cylinder) którą ostatnio kupiłem jest do bani. Tzn. powinna wpasować się w te wgłębienie w cylindrze (specjalne wgłębienie na króciec), a u mnie kawałek wystaje poza i muszę ją jakoś przyciąć na wymiar. No ale to jeszcze do ogarnięcia.
Fotki będą jak uporam się z cylindrem, bo póki co nie ma sensu robić zdjęć
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
13-04-2013 22:42:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój pierwszy Ogar 200 - Quake96 - 13-04-2013 22:42:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|