Romet Ogar 205 (1988r) Bartek
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 205 (1988r) Bartek
Wiosna coś się spóźnia więc sezon troszkę później rozpocznę więc za ten czas trzeba coś w nim porobić. A że w tym roku wybije ogarowi 25 latek więc z tego okazji należy mu się jakiś prezent za to, że dzielnie znosi moje traktowanie i dowozi mnie do celu. Więc w tym celu zajdą małe zmiany i ogar dostanie małą renowacje tzn większy remont min przeglądnięcie silnika i wymiana zużytych części na nowych (już prawie skończony tylko zalać nowiutkim świeżutkim olejem i można odpalać)
A teraz pora na ramę i tutaj zajdzie nowa kolorystyka  Na dzień dzisiejszy nie mam fotek ramy po malowaniu (jestem chory cudna różyczka więc nie mogę się ruszać z domu :/ ) A więc podczas rozbiórki zauważyłem parę mankamentów które mnie troszkę zdziwiły ale nie ma co się dziwić motor ma swoje lata. Min. pęknięte mocowanie silnika cóż wibracje i te sprawy to spawy w końcu puszczą. Rama została wypiaskowana oraz polakierowana czarnym akrylem. Co do baku i błotników jeszcze nie wiem jaki kolor konkretnie na razie są jeszcze w oryginalnym kolorku. Może macie jakieś propozycje to chętnie wysłucham i coś z tego wybiorę 
Fotki z rozbiórki dodam później jak znajdę kabel do aparatu.
|
|
09-04-2013 16:52:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 (1988r) Bartek - Bartek - 09-04-2013 16:52:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|