Szukanie pojazdu poza ogłoszeniami
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Szukanie pojazdu poza ogłoszeniami
(19-03-2013 18:48:35)Semmao napisał(a): Ja znalazłem w Gorzowie Trabanta combi, ale szczęście miałem, że stał przy niewielu zabudowaniach. Już pierwsza osoba, której spytałem wiedziała kogo to auto. Niestety auta łatwo kupić się nie da bo ciąży na nim komornik... 
Skoro przytoczyłeś historię Trabanta Kombi, to opowiem swoją.
Moim "głównym" hobby są czarne tablice oraz pojazdy z okresu PRL, a w szczególności poszukiwania ich dosłownie wszędzie (między innymi do tego są mi potrzebne rowerki ;-) ). Pewnego dnia zlokalizowałem 2 Trabanty - sedana oraz kombi. Stały razem na posesji na przedmieściach Wrocławia. Zdjęcia pokazałem koledze, który szukał takiego wozu od dość dawna. Pojechał i wrócił z kombiakiem kupionym za całe 800zł.
Jak widać, czasami się uda wyrwać ciekawy samochód. Są to jednak przypadki jednostkowe. Kawałek ode mnie, na ogromnym osiedlu gnije sobie Syrenka. Progi powoli przestają istnieć, wóz nie jest do kupienia. Nie i koniec. Smutne to, ale właściwie to się nie dziwę właścicielowi. Na bagażniku swojego Jubilata też kiedyś znalazłem ofertę kupna.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
19-03-2013 19:52:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Szukanie pojazdu poza ogłoszeniami - wnusiu94 - 19-03-2013 19:52:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|