Jawa 50 Mustang 1980
|
Autor |
Wiadomość |
Caro94
Nowy

Liczba postów: 100
Imię: Robert
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jawa 50 Mustang 1980
Znalazłem trochę czasu i rozprułem silnik żeby wiedziec na czym stoję

Łożyska tak jak wcześniej już mówiłem na złom, ledwo się kręcą a po rozpołowieniu dopiero widać jak mocno są zardzewiałe.

Silnik w środku wygląda ładnie, po śrubach i uchwytach widać że zaglądam do niego po raz pierwszy od czasu złożenia go w fabryce. Skrzynia w super stanie zero luzów, pólksiężyc nie starty, nawet łożyska w skrzyni ładnie chodzą, widocznie za wiele ten silnik nie jeździł. Niestety grzechotkę trzeba będzie wymienić bo się rozsypała. Dziwna przypadłość już w 3-cim silniku się z tym spotykam, mimo że tryby grzechotki nic nie starte to ta tulej co trzyma tryby ze sprężynką w całości, jest wyrobiona i cała grzechotka się rozlatuje.

Po malutku dochodzę do ładu z instalacją. Mimo iż instalacja mojej roboty była w porządku, przeszczepiłem wiązkę od kaczki, którą dostałem w gratisie do silników. Wszystko pasuje bez problemowo, tylko maskownica kabli w mustangach była szara lub czarna, a nie czerwona, ale w końcu to fabryczna instalacja od Jawki. Przynajmniej teraz kolory kabli bedą się zgadzały z tymi na schemacie  Silnik na zdjęciu co siedzi w Jawce idze na cześci do tych dwóch nowych. Jest po remoncie przejechał może ze 25km, a ma nowe łożyska, wał i troche trybów, ale rozwalony gwint na szpilkę i nic się nie da z tym zrobić bo gwint jest już M8
|
|
26-02-2013 23:03:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 Mustang 1980 - Caro94 - 26-02-2013 23:03:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|