| 

| 

Romet Chart 211 Błażeja

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Błażej 

Zawodowiec 

Liczba postów: 2,532 
Imię: Błażej  
Pojazd: Inny 

| 

RE: Romet Chart 211 Błażeja 

Mam, ale nie sprzedaję nic bo planuję jeszcze jednego charta z czasem zrobić. 

Dziś dekielek gaźnika został naprawiony. Za 10 minut charta wynieśliśmy z piwnicy i został odpalony po zalaniu 4 litrów benzyny oraz 130 ml oleju z racji docierania. Silnik zagadał za 4 kopem a pracował odpowiednio dopiero za 7. 

Po odpaleniu nie działało przednie światło, zdjąłem klosz i przepiąłem przewody. Żarówka raz świeciła, raz nie. Wymieniłem oprawkę i żarówkę z innej lampy i działa    Wniosek. Uszkodzona żarówka i źle podłączone przewody. 

Opony, ani przednia ani tylna nie weszła porządnie w felgę i obie mają bicie góra- dół. Trzeba płynu do naczyń i jakoś osadzić opony na rantach felgi. Muszę dorobić z jakiegoś starego wkrętaka jakiś przyrząd, który mi pomoże. 

Także jeszcze z 3 godziny i chart będzie gotowy do drogi !

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2012 22:02:48 przez Błażej.)

|  

| 

| 28-08-2012 22:01:03 | 

| 

| 

Błażej 

Zawodowiec 

| 

RE: Romet Chart 211 Błażeja 

Już wszystko zrobione    
trzeba bardzo dużo płynu do naczyń typu ludwik. Smarujemy ranty, wcześniej spuszczając powietrze do zera. Obficie wysmarowane ranty felgi i opony to bardzo ważna rzecz.  
Ważne. Nie żałować płynu !

Po czym pompujemy oponę na kamień. U mnie to 3 bary. Nie wiem ile w innych sprzętach. Ważne, aby była twarda. Im więcej napompujesz tym bardziej dętka zwiększy objętość i opona wskoczy na miejsce

Opona wskakując na swoje miejsca tam gdzie nie chciała pięknie "wyrzyguje" cały płyn. Wycieramy felgę i w drogę !  
Mam idealnie prowadzącego się charta !    
Na sucho pompowanie nic by nie dało, wręcz mogła by eksplodować dętka. Na sucho to nie robota.  
UWAGA nie wolno smarować olejem !!!! TYLKO PŁYN DO NACZYŃ albo mydło w płynie

Ponadto charcik został wyregulowany. Od sprzęgła po gaźnik i pracuje jak przystało na sprzęt ode mnie. NIE MA LIPY ! 

Jeżeli nic mi nie wypadnie to jutro lecę robić zdjęcia charcikowi i w drogę internetu leci.  
Wydaję mi się, że 211 sprzeda się.

|  

| 

| 29-08-2012 21:59:33 | 

| 

| 

Błażej 

Zawodowiec 

|