|
Romet ogar 205 1986
|
| Autor |
Wiadomość |
KubaOg
jafa 223

Liczba postów: 8
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet ogar 205 1986
Witam
Chciałbym wam pokazać mojego ogara 205 z 1986r., którego dostałem od mojego wujka za darmo i właśnie niedawno mi sie udało go usprawnić i zrobić pierwsze kilometry
Krótka historia od sierpnia 2025:
Będąc na wakacjach u dziadków, zapytałem wuja czy nie chciałby sprzedać mi ogara, który gnije w szopie z zawalonym dachem, bez żadnego zastanowienia zgodził się i nic za niego nie chciał. Rozebrany przyjechał z nami 400km w bagażniku z walizkami (saab 9-3 kombi) niestety nie mam zdj przed rozebraniem bo jakoś o tym nie myślałem (tzn mam ale sprzed 2 lat)
Po złożeniu go zacząłem nie równą walkę by go uruchomić. No właśnie. Tu sie zaczeły schody, od początku nie było iskry, gaźnik sie lał, kompresja uciekała itd itd. Po dwóch rozpołowieniach silnika, 200 regulacjach zapłonu i przerwą w zime wczoraj udało mi sie wreszcie nim przejechać
Na bazarze udało mi sie w fajnej cenie dostać ten bak więc go wziąłem a na czasie dobiorę farbe i go pomaluje
To by było na tyle, mógłbym się bardziej rozpisać o historii ale brakło by strony chyba hah, jeśli będzie sie w nim cos zmieniać to będę wstawiał aktualizacje
P.S. Jakie idą na niego naklejki?
"Częściej motor pchałem, niż na nim jeździłem"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 19:05:40 przez KubaOg.)
|
|
| Dzisiaj 19:04:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: tomangelo , 1 gości
|
|