|
|
Problem z rejestracją na zabytek charta
|
| Autor |
Wiadomość |
MSerwus
Młody Rometowiec

Liczba postów: 22
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Problem z rejestracją na zabytek charta
Witam !
Chciałbym opisać swój problem z zarejestrowaniem charta, a nóż widelec znajdzie się jakiś spec co przechodził podobną ganianinę z urzędami 
Kupiłem charta bez dokumentów, w trakcje drobnej renowacji kupiłem ramę z allegro ponieważ oryginalna okazała się pogięta, a na allegro kosztują grosze. Wybór padł na ramę z zaświadczeniem z WK że motorower nie był nigdy rejestrowany tylko był w spisie motorowerów. Wszystko złożone wyrobiłem białą kartę i śmigam do swojego WK, gdzie okazuję się że naczelnik mnie straszy policją mimo że facetowi pokazuje fakturę na ramę(niestety bez nr. vin) wraz ze zdjęciami z aukcji oraz tym zaświadczeniem, tłumaczy że numer bez członu rocznika 89 widnieje jako zarejestrowany w Błoniach i od 2015 nawet nie ma przeglądu. Cóż zdecydowałem się zrobić opinię u rzeczoznawcy ministerialnego o tym że numery nie były przebijane, oraz numer który widnieje w zaświadczeniu z tej aukcji z WK jest niepełny. Niestety nie poskutkowało ponieważ naczelnik twierdzi że chce zarejestrować pojazd SAM, których obecnie jest zakaz rejestracji, oraz uczulił urzędniczki w okienkach że jak jeszcze raz się pojawię to mają się odrazu udać do niego, ponieważ jest to sprawa dla Policji  (tak będąc strażakiem zawodowym sam bym się podłożył żeby mnie z roboty wywalili  )
Czy istnieje jakiś sensowny sposób tego charta zarejestrować? Narazie nie chce mi się kupować ramy z dokumentami ale powoli się do tego przymierzam. Mam nadzieję że tutaj ktoś coś sensownego poradzi i nie wyrzucę pieniędzy w błoto za białą kartę i opinię. Tak wiem że istnieje możliwość wejścia w posiadanie przez zasiedzenie ale musi upłynąć 3 lata a jednak chartem w porównaniu do komarka czy ogara jeździ się znakomicie.
Pozdrawiam
|
|
| Dzisiaj 13:51:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Franek P , 1 gości
|
|