Romet 50-T-1
|
Autor |
Wiadomość |
ArkadiuszWawa
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Arkadiusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet 50-T-1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2018 17:25:08 przez seler1500.)
|
|
29-07-2018 16:58:04 |
|
1 osoba postawiła piwo ArkadiuszWawa za ten post:1 osoba postawiła piwo ArkadiuszWawa za ten post.
Szatek (07-29-2018)
|
ArkadiuszWawa
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Arkadiusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet 50-T-1
Drugie oględziny i decyzje zakupowe.
wczorajsze czyszczenie "z grubsza" a dzisiaj mimo niedzieli wyciągnąłem Rometa z garażu i poddałem go dokładniejszym oględzinom.
Jak wspomniałem do wymiany będą na pewno:
- elementy gumowe z pedałów, stopek i kopniaka
- linki sprzęgła, gazu i hamulców
- dętki i (prawdopodobnie) opony (na pewno tylna)
- instalacja elektryczna
- żarówka przednia i tylna
- olej silnikowy i w skrzyni
- świeca
- prawy boczek ebonitowy (zakup ze względu na jego brak)
Do czyszczenia będzie gaźnik - kopniak działa prawidłowo, podejrzewam, że po wyczyszczeniu gaźnika, zalaniu świeżego paliwa (mieszanki) oraz wymianie świecy powinien odpalić - widzę, że praca linki gazu jest poprawna (choć nie idealna - taka będzie po jej wymianie) ale pozwoli ona na odpalenie bestii. Zamierzam zrobić to za dwa tygodnie (próba odpalenia) bo motorowerek jest 150km od Wawy i dopiero za dwa tygodnie będę miał sposobność na odwiedziny jego miejsca postojiu.. po wstępnym odpaleniu zabieram go do Warszawy gdzie będę przeprowadzał dalsze prace..
poza tym postanowiłem włączyć go do ruchu drogą formalną - chcę zarejestrować go na białe tablice, mam dowód, dwie umowy (ostatnia będzie na mnie) więc po uruchomieniu i zrobieniu badań technicznych podejrzewam, że nie będzie kłopotów z rejestracją..
teraz kompletuję listę zakupów na pierwszy rzut, szukam sklepów i doszkolę się w temacie jakie paliwo (mieszankę) powinienem stosować aby było OK..
jeśli chodzi o lakierowanie to postanowiłem jednak go polakierować na oryginalny kolorek (zielony) na zimę aby przyszły sezon zacząć już z "grubej rury"..
będzie pierwszy fajny klasyk i drugie moto w garażu..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2018 00:51:30 przez ArkadiuszWawa.)
|
|
30-07-2018 00:48:35 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|