| 

| 

Moje 5 kółek :3

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Motorowerzystka 

Mekanik xD 

Liczba postów: 2,110 
Imię: Ania 
Pojazd: Inny Romet 

| 

RE: Moje 5 kółek :3 

Dziś odebrałam Golfa z warsztatu bo był na "małym" remoncie przed zimowym    
Zrobione rzeczy:

- wymiana tarczy sprzęgła - już zaczęło ciągnąć, za to teraz muszę znów nauczyć się ruszać z miejsca   
- spawanie dziur podwozia, konserwacja barankiem i malowanie - bo jeszcze trochę a zostałby samochodem Flinstonów   
- wymiana sanek - podczas wymieniania sprzęgła zauważyli, że jeden z kielichów jest totalnie przegnity    Oczywiście potem mi pokazali jak wyglądały... 
- wymiana amortyzatorów tylnych - z vana czy tam passata, źle usłyszałam coś xD Ale jest o niebo lepiej, na zdjęciach będzie widać różnicę 
- wymiana pasków 
- sprawdzenie kabli zapłonowych 
- włożenie gum na sprężyny amortyzatorów przednich 
- założenie chlapaczy (własne) 
Wsio    Koszt - 960 zł.

Przed:

Po:

|  

| 

| 05-10-2017 20:02:41 | 

| 

| 

Golfistan 

Nowy 

Liczba postów: 69 
Imię: Krzysztof 

| 

| 

| 06-10-2017 17:55:21 | 

| 

| 

Motorowerzystka 

Mekanik xD 

| 

Napiszę co mi się przytrafiło jakiś tydzień temu. 
Jechałam sobie ulicą i nagle golf zaczął szarpać i na gaz reagował klasycznym "buuu". Na szczęście zbliżałam się do parkingu, więc doczołgałam się golfem, który szarpał jakby miał czkawkę    Przełączanie na gaz nic nie dawało. Stoczyłam się na parking i próbuję odpalić, odpala, ale przy próbie ruszenia, od razu gasł. No i kicha. Otwieram maskę, paczę co w nim piszczy. Zauważam, że w miejscu wtrysku leje się paliwo    O kurcze i co tu robić... Zadzwoniłam do wujka po pomoc. A on zadzwonił do warsztatu, gdzie tam naprawiam golfa. Po paru minutach czekania przyjechał mechanik, powiedziałam mu co i jak, poszperał trochę i odpalił na gazie    Ale i tak trzeba było jechać na warsztat. W warsztacie zmienili cały wtrysk i od razu golf lepiej pali i ogółem lepiej się zbiera, różnica kolosalna... Zapłaciłam 100 zł z wtryskiem i wymianą   

|  

| 

| 14-02-2018 12:37:52 | 

| 

| 

Motorowerzystka 

Mekanik xD 

| 

Jechałam sobie golfem po drodze żwirowej posiadającej dołki. Jadę i nagle wpadłam w jeden dołek i słyszę: dudududududu! Po dodaniu gazu zaczął ryczeć jak rasowy czołg    Zatrzymuję się, oglądam i widzę że tłumik lata na wszystkie strony. Super    Dziś byłam w warsztacie, mechanik mi złożył z trzech tłumików jeden    Bo stary to był przepalony w trzech miejscach i już nie do uratowania. Założył, wszystko ok. Cisza w środku podczas jazdy, lepsza reakcja na gaz. Ale jadę do domu. Patrzę we wsteczne lusterko i widzę, że coś za mną podejrzanie niebiesko...    Zatrzymuję się, idę do tyłu i widzę że spaliny przybrały kolor niebieski    Czy to na benzynie czy na gazie, kopci na niebiesko... Przejdzie mu to? Czy wypala jakiś olej, który mógł znajdować się w tłumiku? A może to tłumik z diesla, jeśli to miałoby jakieś znaczenie...

|  

| 

| 22-03-2018 14:44:53 | 

| 

| 

Motorowerzystka 

Mekanik xD 

| 

|