Auto rodzinne, macie pomysły?
|
Autor |
Wiadomość |
jakubp
Kawaler do wzięcia;p
Liczba postów: 109
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Chart
|
|
26-11-2017 23:51:11 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,409
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Auto rodzinne, macie pomysły?
VW Touran spokojnie nadaje się na auto rodzinne, ale w tej kwocie z benzyniakiem będzie trudno, raczej TDi, ale ze sporym przebiegiem. Oczywiście szukaj 1,9 z lat 2003-2005, wersja przed-liftowa. 2,0 unikaj dużym lukiem
Co można o tym aucie powiedzieć, wg mnie pierwsza wersja wygląda najlepiej, choć nie ustrzegła się wad, np kiepskie czujniki - niemalże wszystkie, ASR, no te nieszczęsne plastiki wewnętrzne - łuszcząca się ich powierzchnia. Ceny części eksploatacyjnych, na umiarkowanym poziomie. Cała masa używek.
Co byś nie chciał kupić - to chyba i tak będzie najlepszy wybór, do tego stosunkowo najniższa utrata wartości.
Tak jeszcze od siebie - jeśli auto rodzinne to tylko DSG polecam
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
26-11-2017 23:52:36 |
|
|
plusminus
Technik
Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
Jeśli chodzi o fordowskie benzyniaki, to od nich z daleka. Te silniki to porażka.
Dam Ci trzy propozycję- jak ktoś wyżej- laguna dwójka polift (chociaż może być ciężko w tych pieniądzach), ale auto wygodne mocno i do tego w tej opcji (2.0T) jest mało awaryjne.
Dwa, volvo v70- tylko polift po 2002r, nie ten kanciasty karawan. Miejsca sporo, auto mega się prowadzi, silniki dobre, żywotne, dobrze znoszą lpg.
Chrusler voyager 3.3. Może i leciwe auta, ale jeśli uda się wyrwać egzemplarz w dobrym stanie, to posłuży jeszcze dlugo czasu. a do tego miejsca tyle, że dwie osoby i dwie wueski na stojąco wchodzą bez problemu.
Jeszcze mógłbym zaproponować saaba 9-5, ale tam już jest troszkę mniej miejsca z tyłu.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
27-11-2017 13:30:07 |
|
|
bubel500
Mechannik
Liczba postów: 1,011
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
co do fordowskich benzyniaków, to się zgadzam z plusminus, miałem sharana w benzynie i galaxy w benzynie, sharan nie do zajechania, a galaxy ciągle się walił, miałem go rok, a w tym 8 miesięcy stał w garażu, ciągłe problemy z silnikiem, był to mk1, silnik jak w scorpio, nie wiem jak w teraźniejszych silnikach, ale mój wypalił dziurę w termostacie, stopił gumy od wody, aż w końcu zeżarł olej i się zatarł, silnik to 2.0 dohc, spalanie na 100km to 25 l benzyny, i 2 litry oleju
|
|
27-11-2017 13:34:15 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(27-11-2017 13:34:15)bubel500 napisał(a): co do fordowskich benzyniaków, to się zgadzam z plusminus, miałem sharana w benzynie i galaxy w benzynie, sharan nie do zajechania, a galaxy ciągle się walił, miałem go rok, a w tym 8 miesięcy stał w garażu, ciągłe problemy z silnikiem, był to mk1, silnik jak w scorpio, nie wiem jak w teraźniejszych silnikach, ale mój wypalił dziurę w termostacie, stopił gumy od wody, aż w końcu zeżarł olej i się zatarł, silnik to 2.0 dohc, spalanie na 100km to 25 l benzyny, i 2 litry oleju
No i już celna porada, bo 1,8T z grupy VAG to zdecydowanie dobre silniki.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
27-11-2017 15:17:53 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|