Moje 5 kółek :3
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Moje 5 kółek :3
Dziś odebrałam Golfa z warsztatu bo był na "małym" remoncie przed zimowym
Zrobione rzeczy:
- wymiana tarczy sprzęgła - już zaczęło ciągnąć, za to teraz muszę znów nauczyć się ruszać z miejsca
- spawanie dziur podwozia, konserwacja barankiem i malowanie - bo jeszcze trochę a zostałby samochodem Flinstonów
- wymiana sanek - podczas wymieniania sprzęgła zauważyli, że jeden z kielichów jest totalnie przegnity Oczywiście potem mi pokazali jak wyglądały...
- wymiana amortyzatorów tylnych - z vana czy tam passata, źle usłyszałam coś xD Ale jest o niebo lepiej, na zdjęciach będzie widać różnicę
- wymiana pasków
- sprawdzenie kabli zapłonowych
- włożenie gum na sprężyny amortyzatorów przednich
- założenie chlapaczy (własne)
Wsio Koszt - 960 zł.
Przed:
Po:
|
|
05-10-2017 20:02:41 |
|
|
Golfistan
Nowy
Liczba postów: 69
Imię: Krzysztof
|
|
06-10-2017 17:55:21 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
Napiszę co mi się przytrafiło jakiś tydzień temu.
Jechałam sobie ulicą i nagle golf zaczął szarpać i na gaz reagował klasycznym "buuu". Na szczęście zbliżałam się do parkingu, więc doczołgałam się golfem, który szarpał jakby miał czkawkę Przełączanie na gaz nic nie dawało. Stoczyłam się na parking i próbuję odpalić, odpala, ale przy próbie ruszenia, od razu gasł. No i kicha. Otwieram maskę, paczę co w nim piszczy. Zauważam, że w miejscu wtrysku leje się paliwo O kurcze i co tu robić... Zadzwoniłam do wujka po pomoc. A on zadzwonił do warsztatu, gdzie tam naprawiam golfa. Po paru minutach czekania przyjechał mechanik, powiedziałam mu co i jak, poszperał trochę i odpalił na gazie Ale i tak trzeba było jechać na warsztat. W warsztacie zmienili cały wtrysk i od razu golf lepiej pali i ogółem lepiej się zbiera, różnica kolosalna... Zapłaciłam 100 zł z wtryskiem i wymianą
|
|
14-02-2018 12:37:52 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
Jechałam sobie golfem po drodze żwirowej posiadającej dołki. Jadę i nagle wpadłam w jeden dołek i słyszę: dudududududu! Po dodaniu gazu zaczął ryczeć jak rasowy czołg Zatrzymuję się, oglądam i widzę że tłumik lata na wszystkie strony. Super Dziś byłam w warsztacie, mechanik mi złożył z trzech tłumików jeden Bo stary to był przepalony w trzech miejscach i już nie do uratowania. Założył, wszystko ok. Cisza w środku podczas jazdy, lepsza reakcja na gaz. Ale jadę do domu. Patrzę we wsteczne lusterko i widzę, że coś za mną podejrzanie niebiesko... Zatrzymuję się, idę do tyłu i widzę że spaliny przybrały kolor niebieski Czy to na benzynie czy na gazie, kopci na niebiesko... Przejdzie mu to? Czy wypala jakiś olej, który mógł znajdować się w tłumiku? A może to tłumik z diesla, jeśli to miałoby jakieś znaczenie...
|
|
22-03-2018 14:44:53 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
|