| 

| 

Dobre niemieckie auto

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

dlugiLBN 

Lakiernik  

Liczba postów: 698 
Imię: Daniel 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

| 

| 18-06-2017 05:43:39 | 

| 

| 

nie_mientki 

Pomocny użytkownik 

Liczba postów: 6,376 
Imię: Michał 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

| 

| 19-06-2017 14:31:08 | 

| 

| 

nie_mientki 

Pomocny użytkownik 

Liczba postów: 6,376 
Imię: Michał 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

RE: Dobre niemieckie auto 

No właśnie przypał, dochodzę do wniosku że w historii motoryzacji nie ma silnika który by mi podpasował. Wzdłużny, moment od dolu, benzyniak, prosty, tani i lekki. Wszystko skłania sie jednak ku fordowej v6, tej 150 koni, ciężka jak diabli ale charakterystyka pracy przecudna. 

To m50 to ma moment porownywaly z ori uazem, za to dużo wyżej, więc i tak bez sensu.

KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA ! 

|  

| 

| 21-06-2017 01:09:55 | 

| 

| 

dlugiLBN 

Lakiernik  

Liczba postów: 698 
Imię: Daniel 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

(19-06-2017 23:53:02)spsport2000 napisał(a):  Stary trup nic wiecej. Ruda az sie prosi do huty. 
Dla jednego trup dla innego obiekt kultu,zależy co kto lubi dresy czy rurki .
  (21-06-2017 01:09:55)nie_mientki napisał(a):  No właśnie przypał, dochodzę do wniosku że w historii motoryzacji nie ma silnika który by mi podpasował. Wzdłużny, moment od dolu, benzyniak, prosty, tani i lekki. Wszystko skłania sie jednak ku fordowej v6, tej 150 koni, ciężka jak diabli ale charakterystyka pracy przecudna. 

To m50 to ma moment porownywaly z ori uazem, za to dużo wyżej, więc i tak bez sensu. 
Benzyniak,tani i lekki - Honda    Tylko reszta nie pasuje    Montuj coś z bmw,kup całego angola i taniej Ci wyjdzie niż bawić się w Swapy bo przeważnie coś zawsze zabraknie a i ze sprawdzeniem czy zdrowe  ciężko .

Po po 7 latach i 20 benzyniakach kupiłem diesla    

I NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIE   

BMW E32  
CIVIC EJ9 

Komar 2350 w trakcie kompletowania 
Ogar 200 w całości do remontu

|  

| 

| 21-06-2017 22:42:04 | 

| 

| 

Marwerick 

Mechanik 

Liczba postów: 1,866 
Imię: Zbigniew 
Pojazd: Inny 

| 

(21-06-2017 22:42:04)dlugiLBN napisał(a):   (19-06-2017 23:53:02)spsport2000 napisał(a):  Stary trup nic wiecej. Ruda az sie prosi do huty. 

Dla jednego trup dla innego obiekt kultu,zależy co kto lubi dresy czy rurki . 

(21-06-2017 01:09:55)nie_mientki napisał(a):  No właśnie przypał, dochodzę do wniosku że w historii motoryzacji nie ma silnika który by mi podpasował. Wzdłużny, moment od dolu, benzyniak, prosty, tani i lekki. Wszystko skłania sie jednak ku fordowej v6, tej 150 koni, ciężka jak diabli ale charakterystyka pracy przecudna. 

Benzyniak,tani i lekki - Honda   Tylko reszta nie pasuje   Montuj coś z bmw,kup całego angola i taniej Ci wyjdzie niż bawić się w Swapy bo przeważnie coś zawsze zabraknie a i ze sprawdzeniem czy zdrowe  ciężko . 
 (21-06-2017 22:56:21)spsport2000 napisał(a):  Jezeli obiekt kultu ma byc zgnity na wylot to dziekuje za taki kult. No chyba, ze bedzie to kultowy kwietnik. Badzmy realistami. Ps. Dresy czy rurki nie zagrazaja zyciu. A taki zlom tak. 
jak mają być tu w temacie gównoburze to na pw to załatwcie .

|  

| 

| 21-06-2017 23:00:02 | 

| 

1 osoba postawiła piwo Marwerick za ten post:1 osoba postawiła piwo Marwerick za ten post. 
		Bartek (06-22-2017)
	 | 

Taśma 

Pro 

Liczba postów: 3,952 
Imię: Mikołaj 
Pojazd: Inny 

| 

Taaaak. 
W między czasie wpadł remont blacharki i cały nowy lakier. Nie jest to oryginał. Moja wena twórcza z dodatkiem perły i metaliku.  
Wszysttkie drzwi "nowe" używane. 
Nowe progi, błotniki przód i reperaturki błotników tył i przy wlewie paliwa. Nie ma ani grama rdzy.

Remoteci wpadły na kilka dni do e39

Koleżanka zatrzasnęła kluczyki na plaży w Borównie o 5 nad ranem jakoś latem...

Szyba czolowa wymieniona bo śnieg z dachu przed garażem mi się zsunął na szybę i maskę...

WSZYSTKO CO TRZEBA BYŁO BYŁO ROBIONE OD NOWA, ALBO KUPIONE NOWE.

Nadal mam remoteci w niej. Przód naciągnięte 205/55 przy 9j feldze i tył 245/55 przy 10j

A no i 16 lutego w drodze na podkarpacie dowiedziałem się że nie mam po co jechać to pojechałem do Tomka na ślunsk na pizze i wróciłem.

A, no i jak gdzieś wcześniej pisałem mam asterkę. spoko furka, ale na trasy ni chuja się nie nadaje...

e3 nadal gnije

Dyfer powiedział papa bo chujowo pospawałem xd

Kolor jest ch*j wie jaki. Czasem jest szary, czasem błękit, czasem matowy. Nikt nie wie co to jest, ale każdemu sie podoba... Poza mną   
No i tam gdzieś się przewineło gruzoe36

W sumie nie wiem czemu to piszę. Pewnie i tak nikt tego nie czyta. Ale dla mnie jakaś pamiątka bo jutro sprzedaję   
Zrobiłem nią od stycznia 2017 do sierpnia 2017... 75 000km. Od 9 stycznia 2018 do 15 kwietnia 2018 zrobiłem kolejne 15 000km. (tak od sierpnia do stycznia stała u blacharza...) 
Gdyby nie moja głupota i pospawanie dyfra, NIGDY nie jechałaby na lawecie. Nigdy mnie nie zawiodła i wręcz przeciwnie bo wiele razy zaskoczyła i wiele razy holowała inne samochody, a w tym moją asterkę nawet   
Nie umiem dodawać tu zdjęc już. 
Macie album
 https://photos.google.com/share/AF1QipOT...twYTF6TEpn

Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału. 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018 13:24:05 przez Taśma.)

|  

| 

| 15-04-2018 13:12:02 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|