| 

Ocena wątku:

- 1 głosów - 5 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Rowery by MichalSR50

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

MichalSR50 

Mechanik 

Liczba postów: 1,541 
Imię: Michał 
Pojazd: Romet Ogar 205 

| 

Rowery by MichalSR50 

Witam. Mam trochę tego, a więc po kolei: 
1. Składaczek dziadka. Dostał go od brata, bo był mu nie potrzebny. wystarczyło napompować koło i śmiga. Dynamo działa, oryginalny lakier, lecz nazwy nie odczytam   

2. A taki oto weteran. Ten rower ma około 40 lat, a super się trzyma. Bagażnik jest taki wytrzymały, że z 70 kg spokojnie wytrzyma i nic się nie wygina. Nazwy wam nie powiem, był kiedyś malowany   

3. Tego dziadek skądś odkopał i zrobił. Elegancko śmiga.

4. I tu perełka. Oryginalny Romet Universal. Wciąż ma oryginalną pompkę, wszystko w nim działa, super się nim jeździ, bo ma cienkie opony i duże koła. Od nowości u dziadka. Dodam, że babcia miała Rometa Turinga w podobnym stanie, w oryginale, ale jej 2 lata temu go ukradli ;/

5. Mój rowerek. Parę lat temu znalazłem samą ramę w piwnicy i postanowiłem ją uzupełnić. Jako że mam dwa pełne garnki części do rowerów, bez problemu nagromadziłem części i przywróciłem mu wyposażenie fabryczne, a nawet więcej. Był kiedyś malowany, ale podobno był to Narcyz. Sam może kiedyś go pomaluje   

I tu wszystkie rowerki razem:

Mam jeszcze BMXa i składaczka Flaminga, niedługo wrzucę fotki.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013 21:20:18 przez MichalSR50.)

|  

| 

| 03-02-2012 00:15:11 | 

| 

| 

MichalSR50 

Mechanik 

Liczba postów: 1,541 
Imię: Michał 

| 

RE: Moje rowery Rometa 

Mam jeszcze takie dwa rowerki: 
1. Romet BMX w oryginalnym malowaniu. Ostatnio trochę go zaniedbałem, stał pod chmurką i przerdzewiał. Z tyłu oryginalna opona, która ma już kilka dziur. Jest u mnie od nowości, został kupiony ok. 1996, mam zdjęcia w czasach, gdy był nowy. Planuję go przywrócić do dawnego stanu, bo to bardzo fajny i leciutki rowerek, mam do niego sentyment   

By  baki94 at 2012-03-05

2. I taki składaczek. To nie jest Romet, ale inny polski rower, dokładniej FSM Flaming. Oryginalnie był w białym kolorze z niebieskim widelcem. Parę lat temu przeszedł remont, wymienione zostały wianki, błorniki i został pomalowany. To mój ulubiony rowerek, wszędzie można nim pojechać, czy to teren czy do sklepu. Teraz felgi kwalifikują się do wypolerowania, bo całkowicie przerdzewiały. Ogólnie, może się go w lato odświeży. No i stał się wypadek... dosłownie parę minut po zrobieniu zdjęć rower się przewrócił i urwał się chlapacz!

By  baki94 at 2012-03-05

|  

| 

| 05-03-2012 20:51:07 | 

| 

| 

zbydrze 

Rometowy elektro-elektronik 

Liczba postów: 821 
Imię: Zbyszek 

|