Normy Romet- Wymagania i badania, Gumy podnóżków, Kurek Paliwa i
|
Autor |
Wiadomość |
Tomaszabc
Nowy
Liczba postów: 117
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Pony
|
Normy Romet- Wymagania i badania, Gumy podnóżków, Kurek Paliwa i
Witam, odnalazłem takie normy, gdyby ktoś chciał w pdf to pisać do mnie na pw.
Mam problem ze zdjęciami, możliwe, że google usunęło możliwość wklejania linków bezpośrednich.
link do albumu:
https://goo.gl/photos/nYhw2AvfbQYHEGwd6
Kurek paliwa
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2016 21:31:25 przez Tomaszabc.)
|
|
28-11-2016 21:22:55 |
|
9 użytkowników postawiło piwo Tomaszabc za ten post:9 użytkowników postawiło piwo Tomaszabc za ten post.
AliveC4T (11-28-2016), axelbenq (11-28-2016), bartosz1907 (11-28-2016), jacomoto (09-29-2017), JGNZM (11-29-2016), Motorowerzystka (11-28-2016), nie_mientki (11-28-2016), rafi555 (11-28-2016), Szatek (01-05-2017)
|
Tomaszabc
Nowy
|
RE: Normy Romet- Wymagania i badania, Gumy podnóżków, Kurek Paliwa i
|
|
29-11-2016 00:27:14 |
|
1 osoba postawiła piwo Tomaszabc za ten post:1 osoba postawiła piwo Tomaszabc za ten post.
jacomoto (09-29-2017)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
29-11-2016 02:11:31 |
|
|
Tomaszabc
Nowy
|
Owszem Politechnikowo Lubelskich , wątpię żebym łamał tym prawa autorskie firmy która już nie istnieje.
Piszę pracę inżynierską, modeluję ramę w Catii, zmieniam mocowanie silnika w ramie motorynki żeby wyeliminować obcieranie karteru przez łańcuch i sprawdzam wytrzymałość w programie Abaqus.
Szukałem informacji i znalazłem te normy
Ogólnie to piszę teorię z angielskiej książki Motorcycle Handling and Chassis Design która w necie kosztuje od 1000 do 3000 euro za sztukę . Nie stać mnie, nie ma w bibliotece więc udało mi się znaleźć w necie pdfa
|
|
29-11-2016 10:24:21 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|
29-11-2016 12:34:19 |
|
|
Tomaszabc
Nowy
|
Też studiowałeś na Pollub?
dr. Nieoczym jest promotorem. Kierunek Mechanika i Budowa Maszyn. Inżynierka jest pracą odtwórczą głównie więc taki sobie temat wybrałem. Pomierzę ramę, zamodeluję, policzę. Myślę, że najwięcej pracy będzie z teorią.
Planuję zakończyć edukację na inżynierze i iść do warsztatu samochodowego. Brzmi trochę słabo ale dziś dobry mechanik (a takim chcę być) ma wszędzie dobrze płatną, nie ciężką i ciekawą pracę z możliwością otwarcia własnego warsztatu kiedyś.
Z tego co mi wiadomo magisterka to w gruncie rzeczy powtórka tego co było tylko rozwinięcie czyli np. zamiast całek drugiego stopnia to trzeciego, zamiast rysować reduktor o zębach prostych to rysujemy reduktor o zębach skośnych. Na pewno jest też kilka ciekawych przedmiotów ale.... każda sroczka swój ogon chwali (i wybór). Z tego co obecnie widzę to na magisterkę idzie się bo nie wiadomo co robić po inżynierze z racji, że niewiele praktycznych rzeczy się dowiedzieliśmy ale jestem w tym poglądzie osamotniony, większość uważa, że horyzonty się rozszerzą.
Po magisterce kiedy ktoś kompletnie jest nieprzygotowany do życia i ma głowę nabitą informacjami to może pójść na doktora a po doktorze zostać na uczelni jako nauczyciel/wykładowca/pracownik naukowy/pan Heniu od ustawiania maszyny.
Ja już mam dość bezsensownych przedmiotów, przestarzałej wiedzy. Moje studia zakończyły się gdzieś na 5 semestrze, potem to już było przeciąganie.
Przykłady obecne- w poprzednim semestrze projektowałem proces produkcyjny mleka, w tym zamiast pracy w programie komputerowym abaqus (mamy tylko 9 godzin w semestrze czyli 3 zajęcia a 45 godzin wykładu z tego przedmiotu gdzie wykładowca nie wie już o czym ma mówić bo ile można razy tłumaczyć co to znaczy MES ) uczymy się optymalizacji konstrukcji metodą graficzną z lat 60 , projektowałem mieszadło do miodu i robiłem prezentacje na temat silosów do zboża i wałów mieszadeł.
Często problem z bezsensownymi przedmiotami wynika z tego, że są na uczelni katedry, wykładowcy którzy muszą coś robić a sami niewiele wiedzą o rzeczywistości i wciska się ich w plan zamiast zwiększenia ilości zajęć ciekawych i rozwijających.
Najważniejsze i najciekawsze przedmioty dla mnie (czasem też trudne): Inżynieria materiałowa (budowa atomu, sieci krystalicznej), Wytrzymałość materiałów, Mechanika, Spawalnictwo i odlewnictwo, Komputerowe wspomaganie projektowania.
|
|
29-11-2016 12:58:30 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
Z bardziej idiotycznych rzeczy powiem że na magisterce (teraz robię) mamy WF.
Tak. W dodatku na zaocznych.
W dodatku w niedzielę wieczorem.
W dodatku po dwugodzinnym okienku.
I wymigać się nie da, jak ktoś przyniósł L4 to musi tam siedzieć. Dramat.
Robię tego magistra na złość Jurkowi, będzie przypał że taki ja ma taki stopień jak on i będzie się musiał chłop doktoryzować
Aha. Ja pisałem inżynierkę o montowaniu wyciągarki w moim Uazie. Promotorem był dr Gardyński, ale broniłem się w katedrze PKM bo taki temat zbliżony do tego.
A Mario vel Borat zawsze na propsie.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
29-11-2016 13:23:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|