Chart odbudowa by kdudka
|
Autor |
Wiadomość |
kdudka
Uczeń
Liczba postów: 320
Imię: Kris
Pojazd: Romet Chart
|
Chart odbudowa by kdudka
Witam, jako że mam już 99% potrzebnych części i muszę już zacząć robić prace przygotowawcze zamierzam tutaj publikować dzienne postępy.
Poniżej zdjęcia zebranych przeze mnie kierunków do charta. Dziś będę wszystko rozbierał mył czyścił itd. Puki co nie mogę znaleźć tokarza który zrobi natnie mi gwinty (w rozsądnej cenie) na rurce z nierdzewki a moja narzynka nie daje rady . Puki co wyczyszczę i pomaluję na srebrno oryginalne ośki i takie będę założone do czasu zrobienia nowych z nierdzewki. I zapomniałem dodać że odbudowuję dwa Charty
Na ostatniej focie nowe nakrętki i podkładki (zwykłe i sprężynujące).
http://www.aukcjoner.pl/gallery/019824100-.html#I1
A wieczorkiem wrzucę efekt końcowy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2015 18:45:26 przez kdudka.)
|
|
08-04-2015 18:40:29 |
|
|
kdudka
Uczeń
|
RE: Chart odbudowa by kdudka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2015 09:49:48 przez kdudka.)
|
|
17-04-2015 09:33:39 |
|
|
Hubinho
Technik
Liczba postów: 518
Imię: Hubert
Pojazd: Romet Komar
|
Widzę, że z rozmachem się do tego zabierasz Powodzenia przy pracach!
Te kierunkowskazy z pierwszego postu są Twoje? Naliczyłem 3,5 kompletu. Szukam takich.
Na przyszłość, jakbyś mógł dawać zdjęcia ciut gorszej rozdzielczości(otwieranie u mnie trwa wieki).
Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
|
|
17-04-2015 15:27:37 |
|
|
kdudka
Uczeń
|
Rurki stąd http://sklep.hart-metale.pl/1119,rura-k....-mb..html. Za nacięcie gwintu zapłaciłem 60zł (nie daleko mnie dupna firma i się zachwalali jak to dobrze robią), ale i tak zrypali... Z długości brakuje mi jednej rurki a trzy mają jednakowy gwint z obu stron mimo że dałem na wzór oryginalną ośkę... Gwint zrobili ten dłuższy więc teraz na dwóch mam wystający gwint tak że go widać a chciałem by był we wszystkich zakryty... No mam trochę kierunków w jednym brakuje "szkła" a w kilku gum uszczelniających do tego niektóre mają "dodatkowe dziury" bo były na zwykłych śrubach przykręcone. Szczerze Ci powiem że mogę tylko resztki sprzedać, tylko te trzy w kiepskim stanie... Czyli to co najgorsze. Rozebrałem trzy charty a czwartego dostałem prawie całego w kartonie. Dokupiłem kilka błotników i się uzbierało W sumie zostaje mi tyle części "nie idealnych" że planuję trzeciego poskładać więc kierunki muszę sobie zostawić. Do trzeciego braknie mi tylko rama z papierami i pospawanie kielicha przedniego amora bo jest pęknięty oraz paru dupereli ale koszt nie powinien przekroczyć 300-400zł więc go zrobię.
A zapomniałem dodać, żona ma tak zajebisty aparat a nie chciało mi się rozdzielczości zmniejszać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2015 01:11:41 przez kdudka.)
|
|
18-04-2015 01:09:58 |
|
|
kdudka
Uczeń
|
|
|
07-04-2016 16:29:07 |
|
|
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
|
forumowy hosting. link do zdjęcia jpg zawierasz miedzy [img ] a [/img ] (pisane bez żadnych spacji).
nie polecam innych hostingów bo linki wygasają i to co ty dokumentujesz na zdjęciach nie będzie potem miało żadnej wartości.
Cytat: Najlepszy sposób jaki znam wkładasz wiązkę do słoika lejesz trochę benzyny i potrząsasz zostawiasz na jakiś czas i znowu. Potem wylewasz wlewasz świeżej i znowu. Wiązce nic się nie stanie a będzie czysta
tak to można sobie łańcuchy czyścić. 25 letnia wiązka elektryczna zarobiła na zrobienie jej od nowa, nie uważasz?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2016 20:26:26 przez charper.)
|
|
09-04-2016 20:24:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|