Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid.xD
Technik
Liczba postów: 655
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD
Siemanko, kilka lat do tyłu, kiedy to mój kuzyn ujeżdżał Ogiera 200, a ja jeszcze nie miałem swojego motoroweru, bardzo marzyłem o ogarku, jednak los tak się potoczył że trafił do mnie kadet, potem różne motorki, a ostatecznie Simson Lecz w ubiegłe wakacje, starszy pan oznajmił kuzynowi ze ma u siebie w szopie motorynki i ogara. Przyjechałem na tydzień do kuzynka, a że ma on bardzo fajną fuchę, czyli sprzątanie przystanków itd. Tak więc sprzątaliśmy jeden z nich, kiedy właśnie ten starszy pan zawołał nas do siebie i pokazał nam te motorowery, ogarek i jedna motorynka w bdb stanie, a druga dość zwieśniaczona i przerobiona. Od razu w oko wpadł mi Ogarek, bo to przecież kiedyś było moja marzenie ! Pan nam powiedział że motorki na sprzedaż, z papierami, prócz jednej motorynki. Chciałem kupić tego Ogarka, lecz miałem kiepsko z kasą, dodatkowo Simkowi robiłem remont, więc sobie odpuściłem. Teraz gdy Simsonek jest skończony, jestem przy kasie, postanowiłem kupić tego Ogarka. Wysłałem kuzyna do tego Pana, ogarek dalej u niego stał, dokumenty wszystko spoko. Tak więc umówił nas na dzisiaj, Godzina 10:20 ruszamy po motorek, zabójcze 15km od mojej miejscowości Na miejscu Tato rozmawiał z tym Panem i okazało się że pochodzą z tej samej miejscowości, oraz że mój dziadek kolegował się z tym panem
No więc pieniąszki do ręki, bierzemy dokumenty, Ogarek zapakowany do Passata i jedziemy do do domu Ogólnie to Romecik stał jakieś 15 lat, ale iskra jest, więc myślę że coś z tego będzie, poprzedni właściciel powiedział że jeździł do samego końca, lecz pod koniec był już strasznie słaby, czyli pewnie trzeba będzie kupić nowy cylinder i tłok
O samym Romeciku powiem tyle że pochodzi z 1986r, oryginalny lakier, dokumenty są, dość ładnie zachowany A za sam motorek dałem 200zł, nie duzo moim zdaniem
Uff, trochę się rozpisałem, teraz fotki
Ogólnie to będzie dość dużo aktualizacji, gdyż jest zima, i chcę porobić to co trzeba Myślę że Ogarek zostanie już do końca
Notatka od Quake96, 30-03-2016 22:41:03
Na prośbę autora - zmiana tytułu wątku - joozek
Kolejny raz zmiana tytułu wątku - Quake96
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015 15:08:04 przez Dawid.xD.)
|
|
28-11-2015 15:01:57 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
28-11-2015 15:16:59 |
|
1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post:1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post.
Dawid.xD (11-28-2015)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
RE: Romet Ogar 200 By Dawid.xD, czyli spełnione marzenie z dzieciństwa.
Ja do teraz jeździłem na starym oleju w skrzyni Kupiłem Ogara, który ostatnich kilka lat stał, a oleju chyba nikt nigdy nie wymieniał, przejeździłem na tym oleju jeszcze okrągły rok i sprzęgło działało jak bajka
Ale jak masz możliwość to go wymień. Dużo to roboty nie jest, a zawsze to świeży olej.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
29-11-2015 18:17:29 |
|
|
Dawid.xD
Technik
Liczba postów: 655
Imię: Dawid
|
RE: Romet Ogar 200 By Dawid.xD, czyli spełnione marzenie z dzieciństwa.
W prawdzie miałem zacząć pracę od jutra, ale tak mnie kusiło ze poszedłem do garażu Dokręciłem tłumik, gaźnik, wyczyściłem świecę, bak jest troche brudny, to wziąłem jakiś stary wężyk, mały lejeczek, połączyłem ze sobą, podłączyłem do gaźnika, nalałem paliwa, pod pompowałem mu kilka razy i Ogarek zagadał za 2 czy 3 kopem, radość nie do opisania Po tylu latach stania Ustawiłem mu obroty i bardzo ładnie sobie pyka Jutro wyczyścimy bak, przeczyszczę gaźnik, wymienię olej i zobaczymy jak to jeździ Jak na razie zapowiada się bardzo dobrze
|
|
29-11-2015 19:02:24 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
|
|