Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Składanie silnika - pytania
|
Autor |
Wiadomość |
dominik1996r
Przyszły elektryk
Liczba postów: 119
Imię: Dominik
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Składanie silnika - pytania
Witam. Składam ten silnik na razie, żeby siebie sprawdzić i zobaczyć czy odpali. W środku na bank wszystko dobrze złożone. Wał jedynie jest obrobiony od sprzęgła, na razie nie myślę nad zakupem nowego. Mam pewien problem. Jak zakręcę dekiel od sprzęgła to jak kopię kopką, to tłok się nie porusza. Nie wiem co jest, wcześniej sprzęgło poprawnie działało, 2 razy próbowałem składać. Chciałem go odpalić wczoraj no ale źle ustawiłem zapłon i odpalił, dzisiaj jeszcze próbowałem no i tak jakby paliwo nie dochodziło, nalałem benzyny trochę tan tłok i wystrzeliło świecę, gwint był obrobiony. 1 czy silnik powinien odpalić jak się mu na tłoka naleje benzyny a w wężyku nie będzie benzyny? Gaźnik rozkręciłem wyczyściłem, dysze na pewno odpowiednio założyłem i kolejne pytanie: 2. Czy przed odpaleniem dobrze wyregulowałem?: obie śrubki na maxa wkręcone i odjęte ok. 1,5 - 2 obrotu. W magnecie mam 2 rowki. 3. Dlaczego są 2? Nie mam klina na wale, wcześniej odpalał bez tego klina pamiętam, ale później coś przestał no i jako młody i głupi rozebrałem ten silnik, a wystarczyło na pewno zapłon ustawić. 4. Czy odpali bez klina?
|
|
19-10-2013 21:33:42 |
|
|
dominik1996r
Przyszły elektryk
Liczba postów: 119
Imię: Dominik
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Składanie silnika - pytania
|
|
21-10-2013 15:18:19 |
|
|
Darek1
Technik

Liczba postów: 638
Imię: Darek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
21-10-2013 20:48:18 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Składanie silnika - pytania
Jak już robisz ten silnik to zrób to porządnie.. Ja też składałem tak "żeby tylko zobaczyć czy odpali" i co ? W między czasie rozłożyłem jeszcze 2 razy. Bez klina nie odpali. A nawet jeśli to nie będzie pracował jak powinien. W końcu po coś jest ten klin.
|
|
21-10-2013 20:51:34 |
|
|
Darek1
Technik

Liczba postów: 638
Imię: Darek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|