Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zakup zzr huragan
|
Autor |
Wiadomość |
DaFiX
Moderator
Liczba postów: 298
Imię: Kacper
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Zakup zzr huragan
Złom w mojej okolicy 8-16 w tygodniu i 10-14 w soboty, w niedziele zamknięte.
Na bazary jak najwcześniej. Byłem w sobotę na bazarze niedaleko mojej miejscowości, kurcze starszy Pan, później z rozmowy dowiedziałem się, że w młodości był kolarzem nie chciał sprzedać ramy na reynoldsie 531 (nie romet) i kompletnej grupie shimano 600. Opowiadał, że miał Bałtyka (myślę, że nie muszę wyjaśniać), podał mi adres, w tygodniu mam do niego wpaść, powiedział, że ma kilka kolarzówek i części, jestem ciekaw co tam posiada jednak zastrzegał, że tego na ultegrze nie mam co liczyć ;C wnuczek już zarezerwował. Mam nadzieje, że posiada coś naszej produkcji i będzie skłonny odsprzedać
https://kacperduda.pl
|
|
28-07-2013 23:27:33 |
|
|
needtofly
Nowy
Liczba postów: 89
Imię: Janek
Pojazd: Inny
|
www.jsowa.pl - moje fotograficzne portfolio
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2013 12:24:17 przez needtofly.)
|
|
29-07-2013 12:19:42 |
|
|
Zweitakter
Technik
Liczba postów: 917
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny
|
(22-07-2013 15:48:59)buyactivation napisał(a): rozmiar ramy mierzy sie od suportu do konca rury podsiodlowej.
rozmiar ramy mierzy sie:
1)po angielsku
srodek suportu srodek wezła/rury podsiodłowej
2)po włosku
srodek suportu zakonczenie wezła góra róry podsiodłowej
wychodzi tak ze np włoskie 570 daje angielskie 580
(21-07-2013 12:04:01)needtofly napisał(a): hohoohoh no widzisz, prawdopodobne ale według mnie nie ma szans żeby tak dokładnie odwzorować napis jaguara na szablonie i to pomalować :-) nie ma opcji! zwłaszcza jak na tamte czasy gdy nie było wycinarek komputerowych :-)
orginalnie to był polokrągły szablon z blachy ...
kazda szanujaca sie lakiernia miała recznie zrobiona kopie tego szablonu....
sam mialem tak pomalowanego favorka ze 30 lat temu
obejzalem uwaznie rower z profilowego zdjecia favorek jak w morde szczelił stery tyz od favorka sztuciec bóg jeden wie od czego
na oko to malowany w niedziele za flaszke w romecie albo gdziekolwiek i pan mniecio dostarczył za pare piff naklejki
w daaawnych czasach pracownicy mogli w romecie odnowic se legalnie rower oraz nagminie robili to uslugowo z pominieciem pytania kierownika o zgode
Wiesz pan w Romecie cal calowi nie równy...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2013 03:32:07 przez Zweitakter.)
|
|
17-11-2013 03:01:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|