Przerejestrowanie Rometa
|
Autor |
Wiadomość |
LordKevin
Nowy
Liczba postów: 21
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Komar
|
Przerejestrowanie Rometa
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć, jakie są koszty przerejestrowania motoroweru w przypadku, gdy pojazd ma starą (zieloną) tablicę? Mam na myśli, oczywiście, koszty poniesione w WK (blacha, dowód tymczasowy i "prawidłowy" itd.). W internecie trafiam na sprzeczne informacje, a pewnie znajdzie się ktoś, kto miał do czynienia niedawno z podobną sprawą
Druga kwestia - zapewne Romek ma w dowodzie wbity "przegląd bezterminowy" - czy będę musiał wykonać badanie techniczne? Z tego co się orientuję, to kosztuje ono 50zł - proszę o potwierdzenie/poprawkę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Kevin
|
|
09-01-2013 01:37:32 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
09-01-2013 01:43:19 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
RE: Przerejestrowanie Rometa
Do WK zgłaszasz się z:
-umową kupna(oryginał)
-zaświadczeniem o przejściu przeglądu
-ważną polisą OC(tak, tak, robisz to jeszcze na stare numery)
-starym dowodem i zieloną tablicą(bądź piszesz oświadczenie że ich nie otrzymałeś w czasie zakupu)
Jeśli jest w bazie(nie był wyrejestrowany) to raczej bez problemu. Jak tylko dostaniesz nowy dowód i tablicę idziesz do ubezpieczyciela napisać aneks do umowy, że zmieniły się numery pojazdu. To akurat jest bezpłatne, trwa 2 minuty i wymaga jednego czy dwóch podpisów. Po jakimś miesiącu zgłaszasz się po twardy. Po drodze zostawiasz im sporo pieniędzy
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
09-01-2013 02:12:59 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
LordKevin (01-09-2013)
|
LordKevin
Nowy
Liczba postów: 21
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Przerejestrowanie Rometa
Dziękuję za kolejną odpowiedź.
Kolejne pytanie: motorower, który planuję kupić, ma świeżo wykupione OC w PZU. Czy po kupnie pojazdu ubezpieczenie "przejdzie" na mnie i nie będę musiał wydawać na to pieniędzy przez blisko rok? I jeśli tak, to czy będę musiał po tym udać poinformować o wszystkim w filii PZU? Czy może jednak będę musiał płacić...?
Wstyd, takie laickie pytania Auto kupowałem z Niemiec, motocykl z Ukrainy...przez co zawsze musiałem zawierać umowę ubezpieczeniową od zera - stąd moja niewiedza na ten temat
|
|
10-01-2013 14:58:19 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|