| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Romet Traper 02.1994 rok

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

kubuspl07@wp.pl 

KEBAB 

Liczba postów: 27 
Imię: Jakub  
Pojazd: Inny 

| 

Romet Traper 02.1994 rok 

Historia mojego czwartego roweru jest taka... 
Sąsiadka mieszkająca obok za wypłatę z pracy kupiła sokowirówkę razem z rowerem na raty. 
Dobra okazja, dobra oferta, rower kupiony, sokowirówka kupiona. 
Sąsiadka jeździła nim do roboty, i na wieś na ogródek. 
Pokonywał nie mało kilometrów i codziennie był użytkowany. 
Pewnego razu sąsiadka jak jechała sobie z motyczką do domu to rozwaliła motyczką lampę przednią. 
Przy osłonce są dorobione jakieś blaszki bo kiedyś pękła ale to nie przeszkadza ani tego nie widać. 
Lampka tylna jest z 1992 roku a rower z 1994 więc nie wiem czy oryginalna, oryginalna mogła się stłuc a ta obecnie co jest mogła zostać dołożona z innego roweru. 
Cena tego roweru to zaproszenie sąsiadki na moje wesele   
Sąsiad powycierał napompował, jeśli mi się podoba to mam brać. 
Odjechałem z uśmiechem na nim do domu. 
Jedyne co przy nim zrobiłem to: ogarnięcie kabli i elektryki, przesmarowanie kół i łożysk w korbie, dołożenie przedniej lampki, dołożenie oryginalnej pompeczki z Człuchowa i dołożenie mojego ulubionego elementu czyli narzędziówki uwaga przy bagażniku a nie przy siodełku.

Oto jak wyglądał po wyciągnięciu spod dywanów z piwnicy mojej sąsiadki:
 http://foto-hosting.pl/img/66/93/43/6693...50e8b.jpeg
A teraz 100% oryginał po moich pieszczotach    :
 http://foto-hosting.pl/img/64/f0/59/64f0...b54ae.jpeg
http://foto-hosting.pl/img/9e/4f/4e/9e4f...6e496.jpeg

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2021 22:35:11 przez kubuspl07@wp.pl.)

|  

| 

| 13-11-2021 22:34:04 | 

| 

| 

kubuspl07@wp.pl 

KEBAB 

| 

RE: Romet Traper 02.1994 rok 

(13-11-2021 22:56:42)zaz napisał(a):  Ładny rower. A łożyska w widelcu też przesmarowałeś ? Ja bym założył te starsze pedały gumowe są lepsze od plastikowych. 
Łożysk w widełkach nie ruszałem akurat ale nie ma potrzeby bo wszystko ładnie chodzi, a co do pedałów to nie będe tych ruszał, są oryginalne i mi sie podobają więc niech będą sobie

(13-11-2021 22:58:15)Pinio napisał(a):  O, to one miały napis na osłonie łańcucha! Dobrze wiedzieć. Traperek fajny, widać że nie zmęczony i z jednego kawałka a nie ulep. Szkoda tylko że taki kolor nieciekawy, schyłek rometu często obfitował w różne fajne dwukolorowe malowania no ale jest co jest. W sumie zawsze mi się to wydaje zabawne że Trapera 2 przestano robić pod koniec lat '70 a jakieś 10 lat później przypomnieli sobie o nim w Romecie i ponownie zaczęli go produkować aż do zamknięcia zakładów 
Tak, miały taką naklejkę na osłonce z nazwą Traper. 
Kolor jest jaki jest, według mnie jest ładny nie ma co się przyczepiać do kolorków, sąsiadka miała taki gust i taki rowerek wybrała mi się on bardzo podoba, dwukolorowe były ciekawsze ale mam akurat taki egzemplarz i nie wygląda źle. 
I taka ciekawostka, wiesz że one miały zaślepkę w ramie, takiego grzybka czarnego plastikowego. 
Mnie też zawsze to ciekawiło że w latach 70 go tłukli, w 80 chyba nie, a w 90 tych nagle się rzucili jak reksio na świerzy boczek i postanowili odgrzać kotleta z lat siedemdziesiątych.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2021 23:25:29 przez kubuspl07@wp.pl.)

|  

| 

| 13-11-2021 23:21:28 | 

| 

| 

kubuspl07@wp.pl 

KEBAB 

| 

RE: Romet Traper 02.1994 rok 

(14-11-2021 19:00:23)Pjoter (Kawaler) napisał(a):  Super rower, jako Traperowy fetyszysta zatwierdzam tego cudaka, niechaj służy   

Pytanko: Jak długą masz stopkę? 
 Jak bede miał chwileczke to zmierze i ci powiem. 
A co do Traperów to za wiele na forum ich nie widziałem a prawie całe prześledziłem zanim dołączyłem do grona forumowych pasjonatów. 
Podoba mi sie też w nich ta prostota i taka prawdziwa męskość, twardość to co tygrysy lubią najbardziej   
Kolor może nie najbardziej męski ale daje rade. 
Dzięki za miłe słowo o rydwanie   

(14-11-2021 02:06:29)Pinio napisał(a):   (13-11-2021 23:21:28)kubuspl07@wp.pl napisał(a):  I taka ciekawostka, wiesz że one miały zaślepkę w ramie, takiego grzybka czarnego plastikowego. 

Nie wiedziałem, przybliżysz gdzie ta zaślepka i jak wygląda? 
http://foto-hosting.pl/img/a4/04/e1/a404...a17b2.jpeg
tu masz linka do zdjęć, to jest zwykła zaślepka taka jak była w składakach przy zawiasie zamiast dźwigni, wielkościowo identyczne to jest. 
Ale sensu umieszczenia tego tutaj nie rozumiem.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2021 19:59:31 przez kubuspl07@wp.pl.)

|  

| 

| 14-11-2021 19:57:41 | 

| 

| 

KadetDezamet023 

Uczeń 

Liczba postów: 277 
Imię: Kacper 
Pojazd: Inny Romet 

| 

|