| 

| 

Rejestracja WFM po pradziadku :) 

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

szubik16145 

Uczeń 

Liczba postów: 312 
Imię: Szymon 
Pojazd: Romet Ogar 205 

| 

Rejestracja WFM po pradziadku :)  

Wiem wiem, temat pewnie stokroć przewijany, ale nie widziałem idealnie podobnego, wybaczcie.  
Posiadam WFM z 1965 roku, jest obecnie w trakcie lekkiego odświeżenia (doprowadzenia do stanu: sprawna, jeżdżąca). Posiadam od niej dowód rejestracyjny z PRLu, na mojego pradziadka (zmarł w 1982r).  Moto nie jest i nie było wyrejestrowane .  Czy widzicie jakąś legalną drogę rejestracji pojazdu? Rejestracji zwykłej, nie na zabytek.  
opcje kupna ramy z papierami oraz lewej umowy raczej odpadają. posiadam tablicę rejestracyjną. 

Dodam, że żyje syn właściciela, mój dziadek, i moto było od nowości u niego. Reszta potencjalnych spadkobierców to dzieci nieżyjącego już rodzeństwa dziadka. Trochę to zawiłe, ale postarałem się to wyjaśnić. 

proszę o pomoc... Pozdrawiam    A jak będzie chwilka, to pokażę Wam ją w innym dziale. Szału nie robi. Ale jest.

Park Maszyn:  
Fiat 126 ELX " Pomarańcza" `99 
Seat Cordoba 6k2 `00  
Romet Ogar 205 `88

|  

| 

| 20-10-2013 13:27:34 | 

| 

| 

Semmao 

Podszeptywacz 

Liczba postów: 4,470 
Imię: Tom 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

RE: Rejestracja WFM po pradziadku :)  

Jeżeli chcesz legalnie i nie na zabytek (choć nie wiem czemu nie chcesz na zabytek, jest to niewiele droższe niż zwykła rejestracja - a przy tym co trzeba teraz zrobić, może i nawet tańsze) - to musisz znaleźć spadkobiercę/ów po dziadku - czyli każdego kto przyjął po nim spadek (żona, dzieci, bracia itp) ewentualnie na kogo dziadek spisał testament. Z tymi osobami/tą osobą spisujesz umowę i dołączasz akt poświadczenia dziedziczenia/przyjęcia spadku, w którym widnieje motocykl. Jeśli sprawy spadkowej nie było, to trzeba ją przeprowadzić. Ew. Sprawa sądowa o nadanie własności ruchomości, ale to też będzie trzeba prawdopodobnie odszukać wszystkich spadkobierców, żeby się zrzekli praw.

Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami  

kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"   

jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami

|  

| 

| 20-10-2013 13:41:26 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|