Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
grz3513k
Uczeń

Liczba postów: 138
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Remont
Witam po krótkiej przerwie (Raptem 2 miesiące haha), dzisiaj przygotowałem wszystkie części do społowienia (tulejkę do kopki i łożysko wkleiłem 3 dni wczesniej, bo po takim czasie klej trzyma w 100% aluminium według producenta) Niestety jak to Romet to oczywiście nie obyło sie bez problemów okazuje się, że po zamontowaniu skrzyni, skrzynia obraca, ale z dużym oporem, ze starą choinką nie ma tego problemu ale ona jest już mocno wyrobiona, Kiedy zamontuje choinkę i zębatkę na wałku pośrednim startera luz jest mały w porównaniu do luzu który jest pomiedzy choinką a zębatką od pierwszego biegu, i prawdopodobnie to zębatka pośrednia startera jest tego wina, chociaż to dziwne, bo jej nie zmieniałem, Jedne co zmieniłem w skrzyni to wałek zdawczy + zębatka pierwszego biegu i choinka została kupiona nowa, w karterach zostały wymienione tulejki z brązu, ale zostały wycentrowane do nowej choinki. Czy zostawić to, jak jest z nadzieją, że się wyrobi? Czy może jakoś temu zaradzić np. spiłować pilnikiem ząbki choinki? Dajcie znać co zrobić. Pozdrawiam.
Widocznie to prawda, że świąteczna praca w gówno się obraca
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 23:22:58 przez grz3513k.)
|
|
Wczoraj 23:21:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|