3 motorowery i problemy prawne
|
Autor |
Wiadomość |
Pitersen
Uczeń

Liczba postów: 142
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: 3 motorowery i problemy prawne
Jeśli masz nowy dowód rejestracyjny i białą tablicę ale nie masz umowy to możesz ją sobie spisać ponieważ w nowym dowodzie są wszystkie dane ( imie nazwisko,adres, PESEL) ale najlepiej sprawdzić czy nie był kradziony i spisać umowę z osobą która widnieje w dowodzie a nie podrabiać umowę
A co do nr na polisie OC to to nie jest raczej problem ponieważ idąc do ubezpieczalni z dowodem i umową K/S pani bądź pan wystawi nowy świstek
(jeśli ktoś ma wątpliwości do tego co napisałem i chce się pokłócić to proszę o PW  )
|
|
26-07-2015 18:59:47 |
|
|
Quake96
Pyr pyr, wrum, wrum :D
Liczba postów: 2,756
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 3 motorowery i problemy prawne
(26-07-2015 16:03:00)Saper napisał(a): 3.
Kupiłem same dokumenty do ogara 205 ale na kwitku z OC nie zgadza się numer rejestracyjny. Czy można to jakoś wyprostować?
Ja nawet wiem czemu pewnie numer się nie zgadza. Ktoś najpierw ubezpieczył Ogara na starych numerach, potem przerejestrował i nie zgłosił zmiany numeru rejestracyjnego w ubezpieczalni, albo zgłosił ale nie dostałeś do papierów tzw. aneksu do umowy OC. Przerabiałem to u siebie, ubezpieczyłem Ogara przed przerejestrowaniem i potem jak zmieniłem blachę to poginałem do PZU po aneks do umowy. Kwitku nowego mi nie wydali, dopiero na następny rok już przyszedł z nowym numerem.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
26-10-2015 16:47:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|