Kupię oryginalny zestaw kluczy i pompkę do Charta
|
Autor |
Wiadomość |
stanley
Nowy

Liczba postów: 53
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kupię oryginalny zestaw kluczy i pompkę do Charta
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
|
|
22-03-2018 01:43:32 |
|
|
stanley
Nowy

|
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
|
|
22-03-2018 15:25:23 |
|
|
stanley
Nowy

|
Masz rację, te grubaśne chyba były na 100% zakładane do tych z aluminiowymi felgami na eksport, ale czy były inne na Polski rynek trudno powiedziec. Pewnie było też tak, że wpływ na to mogły mieć lata produkcji, czyli padanie różnych firm z branży motoryzacyjnej jak muchy  . Jeżeli producent tych lusterek upadł to musieli dawać inne.
Nie wiem, ale tak sobie kombinuje, że tak mogło być.
Ja z takim kupiłem i byłem przekonany, że to oryginał.
|
|
16-04-2018 13:18:19 |
|
|
stanley
Nowy

|
No te lusterka nigdy nie były chyba chromowane tylko czarne.
Osłona lusterka jest plastikowa i tutaj raczej zastosuję czernidło do plastików  , spray faktycznie jak zacznei odpryskiwać to będzie lipa.
To drugie czyli prawe to kupiłem w sklepie pod WSK-ą we Wrocku  za 10 zł  , mozna je odwrócić także na lewe, więc za kolejną dychę bedę miał oba nowe. Niestety mają one nieco mniejsza średnicę sztycy, więc nie da się wkrecić w oryginalne gwinty i mocowania, trzeba od spodu dawać nakrętkę.
Dlatego chcę zostawic chociaż jedno lewe, chyba, oryginalne bo właśnie sugeruję się tez tą srednicą gwintu pasujacą do mocowania manetki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2018 14:58:38 przez stanley.)
|
|
16-04-2018 14:48:33 |
|
|
stanley
Nowy

|
Gdzie możemy znależdź dokładne informacje, ile i jakie typy Chartów były wyprodukowane?
Pytam, poniewaz różne informacje "słyszałem", że tylko 8 tyś rocznie produkowali, inni twierdzą, że mniej.
Chciałbym zgłebić temat, czy możesz coś wiecej napisac?
|
|
17-04-2018 10:37:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|