| 

Ocena wątku: 

1 głosów - 5 średnio12345 

| 
					[Pony] Motorynka nie chce chodzic. 
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| hehe7   Zawzięty

Liczba postów: 5
 Imię: Piotr
 Pojazd: Romet Pony

| 
			| Motorynka nie chce chodzic. 

Witam, zaczynając chce powiedzieć że posiadam motorynke z silnikiem 023. Swojego czasu była w idealnym stanie, nic się z nią nie działo -potrafiłem ponad rok codziennie robiąc po 10km przejeździc na jednej świecy. No ale jeśli by tak było spotkalibyśmy się w innym temacie. Otóż przestała chodzic tak jak powinna. Po przejechaniu 0,5 km przerywała no i tak przestała ponad rok. W tą zimę postanowiłem ją przepalić ale miała problemy z tym. Odpaliła pochodziła może nie całą minutę, zgaśnie nie odpali. Rozgrzeje świece w ogniu, znowu pochodzi chwilę i tak było w kółko. Z początkiem wakacji pomyslalem trzeba coś z tym zrobić -  czyszcze gaznik, kranik. Iskra jest, odpalamy. Ma problemy wejść na obroty, po minucie gaśnie oraz strasznie się grzeje. Ściągam. magneto i zapłon , wymieniam kabel wn na inny w podobnym stanie. Mam problem z ustawieniem zapłonu -nie umiem. Nadal ten sam problem. Kupuje kondensator nie chce chodzic. Próbuje ustawić zapłon-ustawiam przerwę, brakuje potem regulacji. Mając na full w lewo iskrownik otwiera się w gmp, na full w prawo otwiera się gmp +1, 5mm . Myślałem ze przerywacz jest wytarty sądząc po wyglądzie ale zobaczyłem na internecie że one mają taka długość. Nie wiem co mam robić   |  |  
	| 25-07-2013 18:10:07 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|